Svängigt värre för IFK

Det svängde hit och dit när IFK Ystad mötte Kungälv hemma. Till slut var det IFK som avgick med segern, 32–28 (14–14). Stora hjältar i hemmalaget blev Henrik Knudsen och Sebastian Glemhorn. ”Vi reste oss till slut i alla fall”, sa Kenneth Andersson, tränare i IFK Ystad.
Ystad • Publicerad 13 januari 2018
Allsvenskan, IFK Ystad möter Kungälv
Allsvenskan, IFK Ystad möter KungälvFoto: Mark Hanlon

Matchen inleddes i ett hiskeligt tempo och IFK var det lag som hanterade det bäst. Man gick upp i en femmålsledning och ägde matchen totalt. Men sakta men säkert letade sig Kungälv in i matchen, IFK blev orörligt framåt och tappade i aggressivitet bakåt. Efter 22 minuter var Kungälv i kapp, sedan gjorde IFK en uppryckning för att sedan släppa tillbaka gästerna igen. Därmed hamnade den resultatmässiga paussiffran på 14-14.

Efter paus bytte IFK in den så långt bänkade Henrik Knudsen som gjorde lagets två första mål. Men det var Kungälv som var starkast i denna fas. Man gick upp i en fyramålsledning och IFK såg en aning förvirrat ut.

Men IFK hittade rätt igen, mycket tack vare målvakten Sebastian Glemhorn, och såg till att skapa nytt drama. Med knappt fem minuter kvar kvitterade IFK på straff. Och sedan dröjde inte länge förrän man var förbi. Med tre minuter kvar gjorde Henrik Knudsen sitt sjunde mål vilket gav 29-27 och föranledde en timeout av Kungälv.

I de följande slutminuterna var det sedan inget snack. IFK briljerade och kunde ta ytterligare en vinst i serien.