Svenstorp och Skurup fortsatt obesegrade i sexan

Fotboll • Publicerad 19 maj 2018

Esperöd–Borrby 0–1 (0–0)

Det var jämnt hela vägen. Men till slut kunde Borrby andas ut och glädja sig över tre inspelade poäng borta mot Esperöd. Hemmalaget inledde matchen piggt och förde spelet första halvtimmen. Borrby växte in i matchen och skapade ett par heta chanser innan paus. Men gästerna fick vänta till andra där Hugo Blixt petade in 1–0. Esperöd gjorde en forcering mot slutet där de hade fyra hörnor och en boll som dansade på mållinjen.

– Det var en jättebra kämparinsats från hela laget, men jag får ge extra beröm till målvakten Joel Lasson och mittbacken Tobias Ekdahl. Det kunde gått hur som helst i dag, sa Borrbys tränare Lars Blixt.

Vanstad–Sövestad 1–1 (1–0)

”Det var två lag som kände sig som förlorare”. Så sammanfattade Vanstadtränaren Dennie Persson matchen mot Sövestad. Det var en jämn första halvlek som präglades mer av kamp än skönspel. Kvarten in tog hemmalaget ledningen, och höll den sen halvleken ut. Ställningskriget fortsatte sen i andra, men det såg länge ut som att alla tre poängen skulle gå i Vanstads favör. Med sju minuter kvar skulle dock gästerna kvittera.

– Det var ingen bra match för vår del. Men de var duktiga, det är inget snack om det. Peter Strand och Cristian Mårtensson gjorde det bra för oss, sa Dennie Persson.

Smedstorp–Kivik 0–1 (0–0)

Det blev en försmädlig uddamålsförlust för Smedstorp mot Kivik. Hemmalaget dominerade stora delar av matchen och skapade flera heta chanser under inledningen på matchen.

– Det var ett jättestort kliv framåt för vår del. Vi var raka i vårt spel och ställde om snabbt, sa Smedstorps tränare Ola Morén.

Trots bra spel saknades det viktigaste för hemmalaget. Målen. Istället var det gästerna som visade kyla framför målet och satte 1–0 med 20 minuter kvar.

– Vi ägde i stort sett hela matchen och skapade många chanser. Men vi har inte någon tur med oss. Oscar Morén var återigen bra i målet, sa Smedstorpstränaren.

Svenstorp–Gröstorp 3–0 (1–0)

Svenstorp utökade segersviten till sju raka i mötet mot Gröstorp. Men det var ett hemmalaget som gick på halvfart i första.

– Första halvlek finns det inte så mycket att säga om. Vi spelade inte alls bra och de hade några farliga omställningslägen, sa Svenstorps tränare Kevin Rasmussen.

Trots det gjorde hemmalaget halvlekens enda mål. I andra vaknade Svenstorp till ordentligt och gick snabbt upp till både 2–0 och 3–0.

–Vi hade ett bra snack i paus där vi rannsakade oss själva. I andra var vi helt överlägsna och vann stabilt. Vår unge målvakt Malte Sköld gjorde det jättebra i målet, sa Kevin.

Lövestad–Skurup 1–4 (0–1)

Lövestad höll länge stången mot serieledarna Skurup. Men när laget åkte på en utvisning orkade laget inte stå emot och förlorade med 4–1. Gästerna hade mycket boll i första men fick nöja sig med en 1–0–ledning efter att Lövestad visat upp ett uppoffrande försvarsspel. Det såg bra ut för hemmalaget i 55 minuter, men när utvisningen sen kom kunde Lövestad inte stå emot. Hemmalagets bäste spelare Benjamin Kovacevic kunde i slutminuterna putsa till siffrorna på frispark.

– Siffermässigt spelade vi länge jämnt med dem. Men Skurup är riktigt bra, och när vi fick en man utvisad orkade vi inte stå emot, sa Bengt Tykesson, ledare i Lövestad.