Annons

Sverige i brygga i EM – Hallbäck: ”Vi är oerhört besvikna”

Sverige har hamnat i ett prekärt läge i U20-EM i Slovenien efter oavgjort mot Tyskland i premiären och 33–35 mot Island på fredagen. Sverige föll efter en mycket dåligt genomförd första halvlek.
Handboll • Publicerad 20 juli 2018
Foto: Svenska handbollsförbundet

– Det är klart att vi är oerhört besvikna över prestationen, inte minst första halvlek. De gör mål på de saker vi pratat om, spelar försvar som vi pratat om och det är de individer vi tittat på som kliver fram. Men vi förlorar på sämre vilja och attityd, vi är inte beredda att betala priset som krävs för att vinna, säger förbundskaptenen tillika YIF-tränaren Jerry Hallbäck till förbundet.

Inget fungerade för svenskarna i första halvlek och YIF-keepern Måns Landgren fick ingen hjälp av sitt framförvarande försvar. Island ledde med 19–12 efter första halvlek, och dessvärre inleddes andra halvlek på samma sätt. Nästan värre.

Annons

För det dröjde över sju minuter innan Sverige gjorde sitt första mål i andra halvlek, och då hade Island nästan avgjort matchen.

Trots det ryckte Sverige upp sig och man kom hyggligt nära på slutet.

– I andra halvlek fanns det i alla fall vilja, glöd och attityd. Vi var lite mer desperata även om vi släppte för många mål, säger Jerry Hallbäck.

I och med förlusten är det bara seger i söndagens avslutande gruppspelsmatch mot Rumänien som gäller, om Sverige ska ta sig vidare i turneringen. Detta kan bli nog så svårt, eftersom Rumänien slog Island med hela tio mål i första gruppspelsmatchen.

I laget ingår från YIF målvakterna Måns Landgren och Erik Hvenfeldt, samt niometersspelaren Jonathan Svensson.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons