Annons

Tidig julklapp till lokala idrottsklubbar

Vid den här tidpunkten brukar föreningslivet få sin ”julklapp” av Svenska Spel, när det är dags vid den årliga Gräsrotsutdelningen. Bland de lokala klubbarna går mest pengar går ”som vanligt” till Skivarps GIF som den här gången kan kassera in nästan 90 000 kronor. Tvåa i ligan kom IFK Ystad Handboll.
Sydöstra Skåne • Publicerad 14 november 2018
IFK Ystad Handboll fick näst mest pengar när Svenska Spel gjorde sin Gräsrotsutdelning. Här är ett av klubbens pojklag med ”segerchecken”.
IFK Ystad Handboll fick näst mest pengar när Svenska Spel gjorde sin Gräsrotsutdelning. Här är ett av klubbens pojklag med ”segerchecken”.Foto: Johan Nilsson/TT

För sjätte året i rad delar Svenska Spel via initiativet Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar i Gräsroten. Av dessa får ungdomsidrotten i Skåne län dela på 8 500 288 kronor tack vare sina 121 508 supportrar, vilket är en supporterökning med 6,8 procent jämfört med förra året.

IFK Ystad är den klubb som får mest pengar, närmare bestämt 98 728 kronor. Men av denna summa har handbollen dragit in 61 218 kronor, medan fotbollsklubben får 37 510 kronor i utdelning.

Annons

– Gräsroten är ett mycket viktigt inslag i vår förening, framförallt när det gäller barn och ungdomar, men även att säkerställa att vi har utbildade och motiverade ledare. Föreningen befinner sig i en positiv tillväxtfas och för att leva upp till de förväntningar, planer och visioner som finns uttalade behövs stöd, inte minst ekonomiskt. Därför kommer de pengar som vi får del av i år att investeras i våra barn, ungdomar och ledare, säger Joakim Öhström och Fredrik Nilsson, ordförande respektive ungdomsansvarig i IFK Ystad HK.

Bara i Skåne delas 8 500 288 kronor ut till föreningslivet. Mest pengar går till Helsingborgs IF (843 825 kronor) och Malmö FF (804 038 kronor).

Jan OhlssonSkicka e-post
Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons