Annons

Tioårige Herman är svensk mästare

Herman Bengtsson från Bjärsjölagård är nybliven svensk mästare. På lördagen red han och valacken Carpaccio CJ hem SM-guldet i fälttävlan på Strömsholm.
Hästhoppning • Publicerad 11 juni 2018
Herman Bengtsson och Carpaccio – SM-guldmedaljörer.
Herman Bengtsson och Carpaccio – SM-guldmedaljörer.Foto: Privat

Det handlade om stil-SM och klassen var P80, upp till 13 år. Herman Bengtsson är bara tio, och därmed jämnårig med Carpaccio, som trots att han delar namn med en stillaliggande maträtt är mer än flyfotad på tävlingsbanan.

Duon – som tävlar för Öveds Jakt- och fältrittklubb – rivstartade med en fin dressyr, hade noll fel i hoppningen och avslutade med en lyckad terrängritt med bra stilpoäng. Summa summarum räckte det till SM-guld. Herman slutade dessutom åtta i samma klass på familjen Bengtssons andra ponny – Jack Daniels CJ.

Annons

Herman Bengtsson kommer från en riktig fälttävlansfamilj och storebror Hampus har tidigare med stor framgång ridit de båda hästarna.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons