Tobias Nilsson räknar ner mot allsvensk debut

Sport Artikeln publicerades

Tobias Nilsson från Onslunda har gått den långa vägen till allsvenskan. Men nu kan han börja räkna ner mot debuten. Kanske sker den i Åtvidabergs premiär borta Örebro den 2 april. "Det ska bli fantastiskt kul", säger han.

YA-sporten nådde honom på en mobiltelefon med, som det lät, dålig täckning. Han förklarade direkt att mobilbatteriet höll på att ta slut, men att han kunde prata så länge det gick.

Under den korta tiden telefonen fungerade hann han med att dra sin karriär i korta ordalag. Den började i Onslunda IF. Sedan flyttade han till Malmö FF där det blev två år i U-laget följt av två år som lärling i A-laget.

Under MFF-sejouren blev han utlånad till Lunds BK.

Till slut nådde han dock vägs ände i MFF då klubben inte erbjöd nytt kontrakt. Resan gick till superettan och Falkenberg där han tillbringat de fem senaste säsongerna.

-Nästan direkt efter förra säsongen hörde Åtvidaberg av sig och jag och min agent åkte dit och träffade dem. De gav ett väldigt, väldigt bra intryck, säger Tobias Nilsson.

Det är som innermittfältare han i första hand slåss om platserna i Åtvidaberg, där han hittills har spelat samtliga försäsongsmatcher från start.

-Om jag jämför med Falkenberg så är det högre tempo på träningarna här. Kvaliteten är jämnare och bättre också, säger Tobias Nilsson, som tror och hoppas på bra chanser att nå startelvan.

Han ser IFK Göteborg och AIK som favoriter till SM-guldet, medan hans målbild för Åtvidaberg handlar om att laget ska bli ett stabilt mittenlag.

-Det är viktigt att nya lag tar chansen. Det är farligt att gå upp och sedan åka ur direkt, säger han.

Rötterna då? Jo, Tobias Nilsson hann med att berätta att han inte varit i Onslunda sedan julfirandet förra året och att han förmodligen inte har tid att åka dit på den här sidan fotbollspremiären.

Mitt i samtalet om Onslunda dog dock mobilbatteriet.

Men Tobias Nilssons dröm om allsvenskan är i högsta grad levande.

Den 2 april blir den sann.

Kanske.