Annons

Tomelillaförarens bil började brinna: ”Jäkligt besviken”

18-årige rallycrossföraren William Nilsson från Tomelilla upplevde en dramatisk tävling, när RallyX Nordic avgjordes på Westombanan. Williams bil började brinna under det sista varvet i mästerskapet.
Motorsport • Publicerad 4 juni 2018
William Nilssons bil började brinna under tävlingen i Arvika.
William Nilssons bil började brinna under tävlingen i Arvika.

– Jag är jäkligt besviken. Jag hade oftast snabbaste varvtiderna, så att det gick såhär känns surt, säger 18-åringen.

Säsongens andra deltävling i RallyX Nordic kördes under helgen i Arvika. JC Raceteknik-föraren William Nilsson, tog sig till final och låg trea när motorn rasade och bilen började brinna. Han bröt och slutade sexa i tävlingen, men klättrar trots det från sjätte till fjärde plats i mästerskapet.

– Jag är jäkligt besviken faktiskt. Jag hade oftast snabbaste varvtiderna, så att det gick såhär känns surt. Redan på varv två börjar jag känna att något inte stämmer och motorn tappar effekt. Men jag gör mitt bästa och fortsätter köra på. När jag har ett halvt varv kvar så rasar motorn – det började läcka olja och sedan brinna. Vi vet fortfarande inte vad det beror på, säger Nilsson

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons