Tränarna eniga inför derbyt

Handboll Artikeln publicerades
IFK Ystads tränare Kenneth Andersson och YIF:s tränare Jerry Hallbäck fick chansen att intervjua varandra inför säsongen.
IFK Ystads tränare Kenneth Andersson och YIF:s tränare Jerry Hallbäck fick chansen att intervjua varandra inför säsongen.

Ikväll drabbas Ystads IF och IFK Ystad samman i Sveriges hetaste handbollsderby. Första mötet som YIF vann med 24–21 var en svängig historia. När YIF–tränare Jerry Hallbäck och IFK:s dito Kenneth Andersson får frågan vad som blir nycklarna i kvällens möte svara de båda coacherna samma sak. Målvakt– och försvarsspelet.

Avkast

Ystads IF–IFK Ystad

När: Fredag klockan 19.00.

Var: Ystad Arena

Vad: Derby mellan Ystads IF och IFK Ystad i handbollsligan.

 

Läget i laget (Ystads IF)

Jakob Nygren saknas på grund av handskada. Hampus Andersson är fortsatt krasslig och är ett frågetecken.

Tränarsnack

Jerry Hallbäck, tränare i Ystads IF: ”Känslan är bra. Vi har haft en bra träningsvecka och tar med oss mycket från Hammarbymatchen (vinst med 35–26). Formen är bra och det är många som visat att de vill vara med och bidra. Det blir viktigt att få till samarbetet mellan försvar och målvakt. Det kan verka klyschigt, men ska man vinna ett sånt här derby så är det det absolut viktigaste.”

 

Läget i laget (IFK Ystad)

Förkylningar har florerat inom laget, men det är inget som ska störa enligt Kenneth Andersson. IFK Ystad kommer till start med samma trupp som mot Skövde.

Tränarsnack

Kenneth Andersson, tränare i IFK Ystad: ”Formen i Ystad Arena är bra. Sen står vi som bortalag, men förhoppningsvis kan vi ändå konservera den formen. Sen har det inte sett lika bra ut på bortaplan, men då är det olika saker som inte fungerat. Det är viktigt att vi får till vårt försvarsspel. När försvaret är bra, då är Cleverly (Marcus) bra i målet. Jag tror inte vi får se den matchbilden vi hade i första matchen där vi drog ifrån i första och de i andra. Troligtvis blir det ganska målsnålt och jämnt.”

 

Matcherna

Fredag: Ystads IF–IFK Ystad (19.00).

Lördag: Önnered–Karlskrona (16.00).

Söndag: Malmö–Redbergslid (15.45), AIK–Lugi (17.00)

 

Tabellen

Se HÄR

Visa mer...