Annons

Tre månader efter skadan – Adrian skyndar långsamt

Blentarpssonen Samuel Adrian hade förra året svårt att ta en plats i ett stjärnspäckat Malmö FF. Då dök det upp ett låneerbjudande från allsvenska kollegan Kalmar FF, vilket Adrian snabbt hakade på. Under hösten startade han fyra raka matcher innan olyckan var framme. I en match mot Örebro drog Adrian på sig en kors–och ledbandsskada. Ett tungt besked, men Adrian skyndar långsamt
– Det får ta den tid det tar, säger han till Fotbollskanalen.
Fotboll • Publicerad 29 november 2019
Det var i en match mot Örebro som olyckan var framme.
Det var i en match mot Örebro som olyckan var framme.Foto: Patric Söderström

Det är inte lätt att som 20–åring tampas på samma position som spelare som Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Arnor Traustason eller Bonke Innocent. Malmö FF–tränaren Uwe Rössler har heller inte gjort sig känd för att sats på de unga talangerna. När då Kalmar FF hörde av sig och ville låna in Blentarpskillen Samuel Adrian blev det en perfekt lösning. Men efter fyra raka starter fick Adrian en smäll mot knäet mot Örebro, och en undersökning visade att kors– och ledbandet var skadat.

– Det var inget fult, utan mer olyckligt. När själva skadan kom hade jag inga tankar på att det kunde vara den skadan, säger Adrian till Fotbollskanalen.

Annons

– Men när jag kom in igen kände jag att det var något som verkligen inte stämde. Jag slog till en passning och sedan gick det inte.

Adrian, här i MFF–tröjan.
Adrian, här i MFF–tröjan.Foto: Andreas Hillergren/TT

Extra tung för Adrian, som äntligen började få lite kontinuerlig speltid i allsvenskan.

– Det positiva man tar med sig är att man startade de fyra matcherna fram till skadan, och man fick tillbaka mycket glädje av att spela igen. Men såhär är livet. Det går upp och ner. Det blev en skada, det blir inte alltid som man har tänkt sig. Även om det var kort tid i Kalmar var det väldigt lärorikt.

Drygt tre månader har gått sen skadan mot Örebro, och äntligen kan Samuel börja blicka framåt.

– Det har inte varit några bakslag, knäet har inte svullnat upp när man har gjort nya övningar. Ibland kan det bli så annars.

– Man får ta korta steg i taget och blicka fram emot när man kan jogga. Det är så långt fram till man kan spela, börjar man tänka på det redan nu kommer man må dåligt över hur lång tid det är. Man får fokusera på nuet.

Samuel Adrian har ett år kvar på kontraktet med MFF. Men trots att det är benhård konkurrens att ta en plats i de allsvenska giganternas trupp, vill Adrian inte stressa fram en återkomst på fotbollsplanen.

– Det är inget som ska stressas, det får ta den tiden som det tar.

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons