Tuff start för Sjöbos damer

Sport Artikeln publicerades

Det blir tufft värre för Sjöbo IF:s damer i se-riepremiären då man möter Falkenberg borta.– Ett lag jag har väldigt stor respekt för efter deras oavgjorda resultat mot Stattena. Betraktar Falkenberg som ett av topplagen, säger Sjöbotränaren Niklas Ohlsson.

I morgon börjar Sjöbos damer jakten på seriesegern.

Och det är ett väl förberett och laddat Sjöbo som tar sig an uppgiften.

– Det ser bra ut, det kan inte vara mycket bättre, säger Niklas som är full tillfreds med förberedelserna.

Trots allt optimism och positiva tongångar finns det emellertid en del saker som oroar.

Målvaktssituationen exempelvis.

Ordinarie målvakten Madelaine Roos är ännu inte helt i kapp efter sin skada vilket gör att Marie Nilsson får vakta målet de inledande omgångarna.

Om inget oförutsett händer med Marie Nilsson under tiden är det ingen större fara men Niklas medger att Sjöbo är sårbart på målvaktssidan.'

– Bakom "Madde" och Marie finns ingenting och skulle båda bli skadade blir det tufft. Då får vi sätta in en utespelare i målet och då tvingas vi nog rucka lite på målsättningen om serieseger, säger Niklas. som testat såväl Anja Persson som Annika Nilsson på den positionen.

Ett annat litet störningsmoment är att det varit mycket sjukt i laget under uppbyggnadsperioden.

– Har aldrig varit med om så långa sjukdomsperioder som i år, från januari till mars på grund av influensa och annat, fortsätter Niklas.

Nu är emellertid de allra flesta friska och disponibla till premiären. Positivt är också att det gått snabbare än väntat att spela in det nya anfalls- och försvarsspelet.

– Det brukar ta tid att spela in ett zonförsvar men töserna har visat så stor spelförståelse att vi redan är klara. Vi har inte behövt "stå och stampa" utan har hela tiden kunnat gå vidare och vidareutveckla zonspelet genom att förbättre vissa detaljer.

Sak samma med det nya anfallsspelet som grundar sig på en ny grunduppställning, 4–4–2 jämfört med 3–5–2 i fjor.

– Jag vill ha fram så mycket folk som möjligt så vi blir övertaliga i anfallet. Jämfört med i fjor är det (i och med 4–4–2-uppställningen) tillåtet för backarna att följa med upp i anfallsspelet.

Sjöbo inleder således borta mot Falkenberg – ett av seriens topplag enligt Niklas.

– Tror de halländska lagen är lite på gång. Tror också mycket på Derome. Men också S Sandby och kanske Astrio, som kommer från ettan, bör kunna blanda sig i toppstriden.En kommentar till att inleder borta?

– Det spelar ingen större roll. Har man som målsättning att vinan serien så kvittar det om vi börjar hemma eller borta.Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se