Annons

Tuff utmaning för IFK Ystad: ”Fel läge att möta Kristianstad”

Ett lag som besegrat regerande Champions League-mästaren mot en nykomling i handbollsligan. På förhand är IFK Ystad chanslöst när serieledaren IFK Kristianstad kommer på söndagsbesök i Ystad Arena.
Handboll • Publicerad 16 december 2018
Kenneth Andersson kommer att ställas mot sin förre adept Philip Henningsson, när IFK Ystad tar emot IFK Kristianstad.
Kenneth Andersson kommer att ställas mot sin förre adept Philip Henningsson, när IFK Ystad tar emot IFK Kristianstad.

Det är tätt mellan matcherna i handbollsligan. Så sent om i torsdags var IFK Ystad inblandad i ytterligare en i raden av nervpressande drabbningar, när man spelade oavgjort mot Alingsås.

Om motståndet var tufft i torsdags vrids svårighetsgraden upp ytterligare ett snäpp i söndagens hemmamöte med IFK Kristianstad. För nio år sedan var Kenneth Andersson tränare i Kristianstad och hans hjärta klappar fortfarande för klubben.

– Jag har varit i IFK Ystad länge nu och jag känner för varje dag som går hur jag mer och mer blir en supporter och en föreningsmänniska för klubben. Men IFK Kristianstad har fortfarande en stor plats i mitt hjärta och det är det laget jag håller på, om de inte ställs mot mitt lag så klart.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons