Tung triumf för Peder – vann GP-hoppning i Cannes

Hästsport Artikeln publicerades
Peder Fredricson efter nattens seger i Cannes.
Foto: Lisen Bratt Fredricson/Instagram
Peder Fredricson efter nattens seger i Cannes.

Österlenryttaren Peder Fredricson tog en tung seger sent på lördagen, när han vann Grand Prix-hoppningarna i franska Cannes på hästen Hansson WL

Hoppningen ingick i Global Champions Tour, som har en mycket hög status i hästkretsar. Vid GP-hoppningen, som avgjordes strax före midnatt under natten mot söndag, deltog stora delar av världseliten, däribland världsettan Harrie Smolders, Nederländerna.

Åtta ekipage var felfria i 160-hoppningen och det blev omhoppning om topplaceringarna. Peder och Hansson WL var snabbast och tog hem segern och över en miljon kronor i prispengar. Tvåa blev Harrie Smoders, som var 41 hundradelar bakom Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove´s Carlyle var också felfria men något långsammare och slutade på femteplats.

Segern, som var Fredricsons första i Global Champions Tours höjdarklass, kvalificerade honom till GCT:s Super Grand Prix senare i år.

– Det känns fantastiskt och jag ser fram emot det, sade Peder Fredricson i en intervju efter segern, rapporterar Tidningen Ridsport.