Annons

Tung triumf för Peder – vann GP-hoppning i Cannes

Österlenryttaren Peder Fredricson tog en tung seger sent på lördagen, när han vann Grand Prix-hoppningarna i franska Cannes på hästen Hansson WL
Hästsport • Publicerad 10 juni 2018
Peder Fredricson efter nattens seger i Cannes.
Peder Fredricson efter nattens seger i Cannes.Foto: Lisen Bratt Fredricson/Instagram

Hoppningen ingick i Global Champions Tour, som har en mycket hög status i hästkretsar. Vid GP-hoppningen, som avgjordes strax före midnatt under natten mot söndag, deltog stora delar av världseliten, däribland världsettan Harrie Smolders, Nederländerna.

Åtta ekipage var felfria i 160-hoppningen och det blev omhoppning om topplaceringarna. Peder och Hansson WL var snabbast och tog hem segern och över en miljon kronor i prispengar. Tvåa blev Harrie Smoders, som var 41 hundradelar bakom Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove´s Carlyle var också felfria men något långsammare och slutade på femteplats.

Annons

Segern, som var Fredricsons första i Global Champions Tours höjdarklass, kvalificerade honom till GCT:s Super Grand Prix senare i år.

– Det känns fantastiskt och jag ser fram emot det, sade Peder Fredricson i en intervju efter segern, rapporterar Tidningen Ridsport.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons