Annons

Tvingas lämna YIF – efter flera år: ”En chock”

Efter flera år som damtränare i YIF får nu Pierre Gaum lämna.
Årets säsong blir hans sista.
– Beskedet att inte få fortsätta som tränare för damlaget kom lite som en chock, säger Pierre Gaum.
Ystad • Publicerad 31 januari 2018
Pierre Gaum får lämna efter säsongen.
Pierre Gaum får lämna efter säsongen.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Säsongen 2012/2013 började Pierre Gaum sin tränarkarriär i YIF och Pandora, som då hade ett gemensamt lag.

Han har varit med på YIF-damernas resa uppåt i seriesystemet. Nu kommer dock beskedet att klubben inte förlänger hans kontrakt, som går ut efter säsongen.

Annons

– Beskedet att inte få fortsätta som tränare för damlaget kom lite som en chock, då dessa intentioner varken visats eller sagts under säsongens gång. Samtidigt så vet jag hur spelreglerna ser ut i den här branschen. Nu har jag 2 månader kvar och kommer, som jag alltid gjort, fortsätta att ge allt för att Ystads IF ska ha ett damlag i division 1 nästa år, säger Pierre Gaum i ett pressmeddelande.

Michelle Seifert, sportsligt ansvarig, säger så här om beskedet i pressmeddelandet:

– Vi känner nu att det är dags för en ny röst för tjejerna och har därför valt att inte skriva nytt kontrakt med honom. Pierre har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med Ystads IF Dam och vi önskar honom stort lycka till framöver och vi hoppas att vi får se honom i annan roll i Ystads IF igen, säger hon.

Anders SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons