Tyska förvirringen: Placerar Doder i fel Ystadsklubb!

Handboll Artikeln publicerades
Media i Tyskland placerar Dalibor Doder i fel Ystadsklubb.
Media i Tyskland placerar Dalibor Doder i fel Ystadsklubb.

Inom kort kommer Ystads IF att presentera Dalibor Doder som nyförvärv. Men i Tyskland råder förvirring och lokalpressen i Minden skriver att Dalibor ska återvända till – IFK Ystad!

Till YA-sporten bekräftar GMD Minden det faktum som varit känt ett par dagar – att Dalibor Doder ska sluta i klubben.

– Det stämmer. Han har varit här i nio säsonger och är mycket, mycket populär. Men nu ska han hem till Sverige och Ystad, säger kvinnan på GMD Mindens kansli som YA-sporten pratar med.

Även lokaltidningen Mindener Tageblatt skriver om Dalibor Doders avsked. Man skriver bland annat att ”playmakern Dalibor Doder kommer att ge sina instruktioner på svenska igen. Han ska spela i sitt hemland för IFK Ystad i den första divisionen nästa säsong”.

Ingen skugga ska dock falla på den tyska lokaltidningen. I Sverige trampar 08-media fortfarande i klaveret flera gånger varje säsong och blandar ihop de båda Ystadsklubbarna.

Dalibor Doder har gjort en bra säsong för GWD Minden och ligger tvåa i den interna skytteligan. Han snittar närmare fyra mål per match i Bundesliga. Dock har det inte gått så bra för Minden som är tolva i tabellen .

Ystads IF blir hans tredje skånska klubb han spelar elithandboll för, efter Lugi och IFK Ystad. Efter sin framgångsrika period i IFK Ystad i början av 2000-talet har han spelat för TD Tucro, BM Aragón, Adamar Léon och GWD Minden. Hans största framgång är OS-silvret i London 2012.

Dalibor Doder fyller 40 år i maj och kan bli handbollsligans äldsta spelare nästa säsong. Målvakten Dan Beutler är två år äldre och har ytterligare ett år kvar i HK Malmö, men ryktas vara på glid till en dansk klubb. I YIF kommer näsa säsong tre av ligans äldsta spelare att vara samlade, nämligen Dalibor Doder, Kim Andersson och Anders Persson.