Annons

Uppgifter: Landslaget nobbar Ystad – väljer Båstad

Än en gång ger fotbollslandslaget ge nobben till Ystad. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har landslaget valt Båstad som uppladdningsort inför sommarens VM i Ryssland.
Ystad • Publicerad 21 december 2017
Landslaget ser ut att än en gång nobba Ystad.
Landslaget ser ut att än en gång nobba Ystad.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Stämmer ryktet blir det andra året i rad som Båstad invaderas av de svenska fotbollsstjärnorna. Även inför EM i Frankrike 2016 laddade landslaget upp i Båstad. Precis som nu fanns Ystad med som ett alternativ.

Enligt Fotbollskanalen är Fabage-ägen Erik Paulsson en viktig bricka i spelet. Paulsson äger två tredjedelar av Friends Arena och har varit en räddare för SvFF:s ekonomi. Paulsson är från Båstad och är ortens starke man.

Annons

– Han har varit ett otroligt viktigt stöd för oss, för det var inget alternativ att vara kvar på Råsunda. Vi var tvungna att ha en ny arena, det har vi fått och det har berikat oss oerhört mycket, sa förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson om Paulsson i Lundhs podcast i somras.

Ystads kommun och Saltsjöbaden gick direkt efter Sveriges VM-avancemang ut och markerade sitt intresse av att hysa landslaget. Bland annat har kommunchefen Jonas Rosenkvist skickat vykort till inte mindre än 20 personer i högt uppsatta positioner inom SvFF-organisationen. På torsdagen hade Rosenkvist inte nåtts av något besked om att Ystad skulle vara ute ur bilden.

– Jag har inte fått någon information och vill inte kommentera obekräftade uppgifter, säger han till Ystads Allehanda.

Landslagschefen Lars Richt vill inte bekräfta uppgifterna om att blågult har landat i att ladda upp i Båstad, framför bland annat Ystad.

– Vad vi har bestämt oss för är att vi ska ha våra förberedelser i Sverige. Men jag kan inte bekräfta något, säger Richt till Fotbollskanalen.

Texten uppdateras.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons