"Värre att förlora mot Sjöbotjejerna"

Sport Artikeln publicerades

För två år sedan fällde Sjöbos Hanna Wall mängder med tårar efter den snöpliga finalförlusten mot ”B-laget”. Efter straffdramat mot Hammenhög såg hon betydligt mera samlad ut trots en ny förlust.

- Det var faktiskt betydligt värre att förlora mot Sjöbotjejerna 2003. Det låg massor med prestige i luften och att ”torska” som storfavorit var tufft. Dessutom gjorde vi ingen bra match mot Hammenhög även om jag tycket vi borde vunnit under ordinarie speltid, menade Hanna.

Fröken Wall fick medhåll av sin lagkompis Lina Nilsson vars ansiktssuttryck visade på betydligt större besvikelse än lagkamratens.Är du mest besviken för förlusten eller för din placering som mittback ?

- Det är klart att förlusten kändes bitter eftersom den tillkom efter straffläggning. Vad det gäller placeringen i mittförsvaret spelar jag givetvis där tränaren anser jag att gör mest nytta för laget, sa Sjöbos landslagsspelare.Men känns det inte som att du deltar för lite i speluppbyggnaden ?

- Det kan stämma, men det beror kanske lika mycket på att jag kryper hemåt och låter Annika Nilsson ta luftbollarna och gå in i närkamperna. Fast å andra sidan finns det säkert lägen där jag borde kunna delta mera i det konstruktiva spelet, analyserade Lina.

Sjöbos tränare Niklas Ohlsson menade att Lina är nyttig för laget som mittback och att hon för övrigt fick chansen som mittfältare efter paus, utan att tillföra något nytt.

- Jag har ingen riktig förklaring till att tjejerna inte klarade av att ”springa sönder” division 3-motståndet. Det var till och med så att det var några av mina tjejer som drabbades av kramp efter paus och inte Hammenhögstjejerna. Det är möjligt att vårt unga gäng inte pallade för trycket speciellt efter det att Hammenhög kvitterade på sin handikappstraff, sa Niklas.

Ett annat exempel på att nerverna låg utanpå den blåa trikån var osäkerheten vid den avgörande straffläggningen. En given straffläggare som Sofie Persson valde att avstå och när Sjöbos ledning vinkade fram Sandra Nilsson som första straffskytt, efter de inledande fem skyttarna vinkade Sandra fram Mattilda Svensson. Resten av historien känner ni till...

Men inte nog med det. Inför straffavgörandet tvingades Sjöbo byta målvakt. Madelaine Roos efterhängsna knäskada gjorde sig mer och mer påmind under matchen och inför straffläggningen valde Sjöbos ledare att placera Annika Nilsson i målet.

- Eftersom Madelaine inte kunde röra sig i sidled var vi tvungen att satsa på Annika. Förutom att hon fixade en av de fem första straffarna hade hon så när fingrarna på ytterligare ett par, så hon gjorde vad man kunde begära. Dessutom satte hon en straff säkert, sa Sjöbos coach.

- Man kan väl sammanfatta tillställningen med att Hammenhög vann rättvist och att vår bleka insats kommer att kräva en tuff träningsperiod fram till höstupptakten. Ska vi vinna serien och det efterföljande kvalspelet måste vi komma väl förberedda och då duger givetvis inte den spelkvalitet vi visade upp i finalen, förklarade Niklas Ohlsson

Mats Hedfors
FOTBOLL TOMELILLA