Annons

Visade fruns gravidmage efter sitt mål: ”De blev nog lite chockade”

Med fem minuter kvar av mötet med Rydsgårds AIF rullade inhopparen Mehmed Trnacevic in 5-2 för IFK Simrishamn. Varpå han stoppade in bollen innanför tröjan och började suga på tummen.
– Jag hade tänkt vänta berätta för lagkamraterna att jag skulle bli pappa – men efter målet kunde jag inte låta bli, skrattar han.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2019
Mehmed Trnacevic avslutade målkalaset på Korsavads IC med att göra 5-2 för serieledande IFK Simrishamn. Och firade målet på sitt speciella sätt...
Mehmed Trnacevic avslutade målkalaset på Korsavads IC med att göra 5-2 för serieledande IFK Simrishamn. Och firade målet på sitt speciella sätt...Foto: Mårten Svemark

Det finns en uppsjö av målgester i fotboll, allt ifrån ”kissande hunden” vid en hörnflagga till djupt religiösa ritualer på knä.

IFK Simrishamns anfallare Mehmed Trnacevic valde att berätta för omvärlden att han skulle bli pappa.

Annons

När han stoppade in bollen innanför matchtröjan och började suga på tummen var det ett signalspråk som inte gick att missuppfatta.

Mehmed Trnacevic firar tillsammans med lagkamraten Jatto Camara.
Mehmed Trnacevic firar tillsammans med lagkamraten Jatto Camara.Foto: Mårten Svemark

– Jag och min fru, Veronica, ska bli föräldrar i höst. Barnet är planerat att födas i början av november, säger Mehmed till YA-sporten.

– Jag hade tänkt vänta att berätta det tills det blev känt vilket kön barnet har, men nu blev det så här.

Hur reagerade dina lagkamrater?

– De blev nog lite chockade, men gratulerade mig.

Mehmed har varit skadad under större delen av vårsäsongen och ganska nyligen kommit tillbaka. I lördagens derby fick han nöja sig med ett inhopp i andra halvlek, men fick också äran att avsluta det målrika derbyt med sin fullträff fram till 5-2.

Annars var det länge en match som stod och vägde. Efter bara ett par minuter satte Oskar Persson satte 1-0, och hemmalaget hade god kontroll inledningsvis. Men Rydsgård är erkänt farliga på fasta situationer och speciellt Pontus Haraldsson är en man bör markera tajt på frisparkar och hörnor. Den läxan hade hemmalaget inte gjort och plötsligt var det 1-2.

- De hade fördel av vinden i första halvlek då det blåste kraftigt på Korsavad. Vi hade ett bra snack i paus och tog över, efter 25 minuter av andra halvlek var det 4-2, säger Dennis Lundbladh i IFK Simrishamn och öste samtidigt beröm över ynglingen Hannes Hörberger.

– Han byttes in och var riktigt bra på det centrala innermittfältet. Jag blir glad när jag ser så unga spelare gå in och ta för sig och visa framfötterna på det viset han gjorde.

Jan OhlssonSkicka e-post
Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons