Annons

Wahlqvists största tävlingsögonblick

Han har tävlat i många delar av världen och vunnit det mesta.
Sport • Publicerad 28 november 2010
Johnny Wahlqvist satte Europarekord i bänkpress vid SM i Jönköping.
Johnny Wahlqvist satte Europarekord i bänkpress vid SM i Jönköping.Foto: 

Men det var under helgens bänkpress-SM i Jönköping Johnny Wahlqvist upplevde sitt hittills största tävlingsögonblick. Det blev SM-guld, Europarekord och en väldig massa lycka.

– Jag bara vrålade rakt ut och tänkte: "Där satt den", säger Simrishamns AK:s Johnny Wahlqvist om sitt rekordlyft på 346 kilo.

Annons

Han har aldrig tidigare lyft mer i bänkpress. Och han har aldrig tidigare känt ett större välbefinnande efter en tävling.

– Man ska vara ärlig och säga vad man tycker och jag måste säga att detta är det största, säger Wahlqvist och breder ut resonemanget.

– För Skåne, för Österlen och för Simrishamn är detta det mest fantastiska som har hänt.

Efter Europarekordet passade Wahlqvist på att skicka en passning till det svenska styrkelyftsförbundet.

Han har sedan en tid tillbaka varit i konflikt med förbundet som svarat med att hålla honom utanför landslaget.

Wahlqvist säger att han är öppen för en överenskommelse och anser att han är värd en landslagsplats, särskilt efter det nysatta rekordet som också innebar det 16:e SM-guldet för Simrishamnslyftaren.

– Min förhoppning är ju att komma med i landslaget men kommer jag inte med efter det här så kommer jag väl aldrig med, säger Wahlqvist.

– Om de inte vill att jag ska vara med i landslaget, om de tänker fortsätta trilskas, då kommer jag fortsätta med detta livet ut. Jag står för allt jag gjort och allt jag gör, säger han också.

Ska du ha något möte med förbundet om detta?

– Jag vet ingenting. Det är sant som jag sitter här som Johnny Wahlqvist. Jag vet ingenting om den saken.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons