Warta har redan planerat för spel i allsvenskan

Sport Artikeln publicerades

Inför en stundande säsong brukar praktiskt taget alla tränare ha åtminstone en gnutta optimism att bjuda på. Men det finns förstås undantag även från den regeln. Som till exempel Christer Magnusson i HP Warta.

Nyligen hemkommen från förbundskaptensuppdraget i Norge har han i princip redan förberett sig själv, sitt lag och sin omgivning på att det blir spel i allsvenskan till våren.

- Självfallet måste jag ju säga att jag tror på en plats bland de åtta främsta men rent realistiskt kommer vi inte att hänga kvar. Vi har tappat sju spelare och har för få starka kort för att kunna hävda oss. Vi har ett jämnt, ungt lag utan egentliga profiler, säger Christer.

De senaste åren har HP Warta varit ett riktigt hisslag som pendlat mellan division 1, allsvenskan och elitserien. Glansen som fanns kring föreningen i mitten av 80-talet har mattats avsevärt. Och tyvärr är det inte mycket som pekar på att den ojämna trenden ska få ett slut. Det finns för få spelare i årets upplaga som sticker ut med ett kunnande som räcker till i eliten.

- Sett enbart till förstasexan skulle jag tro att vi är ett mittenlag men sedan är det tunt. Andra lag kan slänga in en ny uppställning utan att kapaciteten försämras nämnvärt men det kan inte vi. Det kommer att bli så att förstasexan matchas hårt. Därmed också sagt att vi är väldigt känsliga för skador, fortsätter Christer.

De mest matnyttiga spelarna som slutat är mittsexan Martin Larsson och niometersspelaren Roger Persson. Sedan har målvakterna Johan Andersson och Ola Gustavsson bytt klubbadress. En nyckelroll får i stället nya målvakten från Wasaiterna, Marin Kure.

- Det är klart att vi med en bra start kan få till det lite bättre men som jag ser det är det viktigaste att vara som bäst efter jul och komma laddade till allsvenskan.

Allt är emellertid inte elände i Göteborgslaget. En kille som utvecklats i rätt riktning den senaste tiden och varit Wartas avgjort bästa spelare under försäsongen är mittnian Kristian Berndtsson. Enligt Christer Magnusson kan han mycket väl få ett nationellt genombrott den här säsongen. Övriga niometare i en tilltänkt förstauppställning är Petter Bågenholm och Mikael Moen och de är ju inga duvungar heller direkt.

- Jag tror nog att vi kan överraska i enstaka matcher men både du och jag vet ju att säsongen sträcker sig över 22 omgångar.

På sex meter spelar lurige vänsterkantaren Tommy Atterhäll, till höger rutinerade Per Johannesson och på linjen Joakim Döbeln, som i försvaret byts ut mot Mattias Skoglund, den sammanhållande länken bakåt.

- Det är förmodligen med vårt försvarsspel vi ska kunna plocka poäng, avslutar Christer Magnusson.