William Nilsson korad till Årets Junior

Ortsdatering Artikeln publicerades

Under säsongen segrade rallycrossföraren William Nilsson i RallyX Nordic och blev svensk mästare i klassen Supercar Lites. Och Bilsportsgalan utsågs han till Årets Junior. ”Det här känns riktigt, riktigt grymt”, säger den 18-årige Tomelillapågen.

Under vintern utsedde en jury William Nilsson till Årets Rallycrossjunior. Sedan var det upp till det svenska folket att, bland de fem kategorierna, rösta fram Årets Junior. Under prisceremonin berättade de att det varit en jämn tävling, men att en person dragit iväg senaste dagarna. Den personen var skånske William Nilsson, i konkurrens med bland andra en annan motortalang från Tomelilla, Joel Ericsson.

– Jag trodde faktiskt inte att det skulle räcka hela vägen. Det här känns riktigt, riktigt grymt! Jag har varit på Bilsportgalan i många år nu och sett upp till de tidigare pristagarna. Nu har jag själv kommit så långt att jag fått det här priset. Det känns fantastiskt, säger Nilsson.

William Nilsson är den andra rallycrossföraren någonsin som utses till Årets Junior.

– Just att det är svenska folket som röstat känns stort. Det innebär att de tycker jag är värd utmärkelsen och jag är verkligen så tacksam över det. Jag vill också passa på att tacka alla som hjälpt mig under åren, allt från team och sponsorer till vänner och familj. Utan er hade inte mina prestationer varit möjliga från första början. Och tack ännu en gång alla som röstat på mig!