William Nilsson totaltvåa i EM

Sport Artikeln publicerades

William Nilsson, Tomelilla MK, har gjort en bra säsong i JRX cup, EM-serien för juniorer, 14–17 år. Men det räckte inte ända fram till seger. Nilsson knep en andraplats totalt efter att ha blivit passerad i den sista deltävlingen av Kevin Hansen.

- Klart jag är besviken nu, jag ledde serien inför finalen och så slutar jag två endast slagen med 1 poäng. Klart det känns surt säger en besviken William Nilsson. Jag hade hoppats på att jag skulle kunna hänga på Kevin i dag, men det fanns inte en chans, förklarar William Nilsson.

William slutade tvåa efter Kevin Hansen i de båda kvalheat som kördes på söndagen vilket gjorde att de båda kombattanterna hade lika många poäng inför finalen.

- Jag gjorde verkligen allt jag kunde för att vinna i dag, men det räckte inte hela vägen till en titel tyvärr. Jag kommer säkert att vara väldigt glad över min andra plats om någon dag, men nu känns de bara surt, avslutar William, som kör för teamet Veidec Racing by US Capital.

Även teamkamraten Rasmus Berggen, Tomelilla MK, ställde upp i denna deltävling som kördes i Tyskland. Han slutade på fjärde plats.