Annons

YA avslöjar: YIF kan möta IFK i premiären av handbollsligan

Här är nyheten som borde få det att vattnas i munnen på handbollsvurmare i Ystad:
Enligt källor till YA är tanken att Ystads IF och IFK Ystad drabbar samman redan i premiären av handbollsligan i höst.
Handboll • Publicerad 11 juni 2018
Bild från ett av Ystadsderbyna 2017.
Bild från ett av Ystadsderbyna 2017.Foto: Mark Hanlon

Det handlar om ett preliminärt förslag till spelschema som under de senaste dagarna mejlats ut av förbundet till klubbarna, och som dessa har att ta ställning till. YA erfar via källor att det enligt detta spelschema är tänkt att handbollsligan rivstartar med Ystadsderby den 8 september klockan 16.30.

Storebror YIF mot nykomlingen IFK Ystad, som ju som bekant värvat friskt och som numera ståtar med en trupp som är betydligt namnkunnigare än den som faktiskt slog Ystads IF i ett av derbyna under säsongen 2016/2017.

Annons

Ystads IF:s ordförande Mats Persson bekräftar att man fått förslaget från handbollsförbundet.

– Ja, så är det. Men det är inte officiellt än och jag vill inte kommentera det förrän vi diskuterat det internt, säger Mats Persson.

Klubbarna kan fortfarande av olika skäl bestämma sig för att förslaget inte fungerar, men som det ser ut just nu är alltså lördagen den 8 september ett datum man borde notera i kalendern om man är handbollsintresserad och vill se rött explodera mot vitt i Ystad Arena.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons