Annons

YIF-duo gör comeback efter skador

Ystads IF har två glada nyheter att leverera inför onsdagens hemmamatch mot Guif.
Nyhet 1: Jakob Nygren är tillbaka i spel efter sin skada.
Nyhet 2: Alexander Borgstedt är tillbaka i spel efter sin skada.
handboll • Publicerad 31 oktober 2018
Alexander Borgstedt (bilden) och Jakob Nygren är tillbaka efter sina skador och är med i Ystads IF trupp mot Guif.
Alexander Borgstedt (bilden) och Jakob Nygren är tillbaka efter sina skador och är med i Ystads IF trupp mot Guif.

– Ja, båda är med i truppen mot Guif. Det var längesedan laget var intakt så det är skönt att ha dem med igen, speciellt som vi har ett intensivt matchprogram senare i höst, säger YIF-tränaren Jerry Hallbäck.

Jakob Nygren skadade ena knät på träning i slutet av september och har faktiskt inte medverkat sedan Lugi borta, vilket innebär att han missat sex matcher.

Annons

Alexander Borgstedt slog axeln ur led mot Önnered borta och har tvingats titta på från sidan i de tre senaste kamperna.

Men nu får de alltså ta emot hemmapublikens hyllningar igen. Förmodligen blir det inga längre spelsekvenser så här initialt men två kämpar av den kalibern drar alltid sina strån till stacken. Och att kunna gå runt på lite fler spelare på nio meter, om det anses nödvändigt, är en trygghet som alla lag eftersträvar att ha.

– Vi har kört på ordentligt nu under uppehållet både med fys och löpning men också med mycket spel och det ser bra ut, fortsätter Hallbäck.

Även om poängtappet mot Redbergslid senast sved ordentligt är det förpassat till historien.

– Vi kan inte hålla på och älta det där hela tiden. Det är klart att vi hade kunnat vara med kring andraplatsen i den här jämna tabellen om vi inte tappat mot Önnered och RIK men vi får skylla oss själva. Det är bara att gå vidare och hela tiden fokusera på nästa match. Vi ser det positiva i att vi inte förlorat sedan Malmömatchen och att vi lyft oss på alla plan sedan dess.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons