YIF-duo gör comeback efter skador

handboll Artikeln publicerades
Alexander Borgstedt (bilden) och Jakob Nygren är tillbaka efter sina skador och är med i Ystads IF trupp mot Guif.
Alexander Borgstedt (bilden) och Jakob Nygren är tillbaka efter sina skador och är med i Ystads IF trupp mot Guif.

Ystads IF har två glada nyheter att leverera inför onsdagens hemmamatch mot Guif.

Nyhet 1: Jakob Nygren är tillbaka i spel efter sin skada.

Nyhet 2: Alexander Borgstedt är tillbaka i spel efter sin skada.

– Ja, båda är med i truppen mot Guif. Det var längesedan laget var intakt så det är skönt att ha dem med igen, speciellt som vi har ett intensivt matchprogram senare i höst, säger YIF-tränaren Jerry Hallbäck.

Jakob Nygren skadade ena knät på träning i slutet av september och har faktiskt inte medverkat sedan Lugi borta, vilket innebär att han missat sex matcher.

Alexander Borgstedt slog axeln ur led mot Önnered borta och har tvingats titta på från sidan i de tre senaste kamperna.

Men nu får de alltså ta emot hemmapublikens hyllningar igen. Förmodligen blir det inga längre spelsekvenser så här initialt men två kämpar av den kalibern drar alltid sina strån till stacken. Och att kunna gå runt på lite fler spelare på nio meter, om det anses nödvändigt, är en trygghet som alla lag eftersträvar att ha.

– Vi har kört på ordentligt nu under uppehållet både med fys och löpning men också med mycket spel och det ser bra ut, fortsätter Hallbäck.

Även om poängtappet mot Redbergslid senast sved ordentligt är det förpassat till historien.

– Vi kan inte hålla på och älta det där hela tiden. Det är klart att vi hade kunnat vara med kring andraplatsen i den här jämna tabellen om vi inte tappat mot Önnered och RIK men vi får skylla oss själva. Det är bara att gå vidare och hela tiden fokusera på nästa match. Vi ser det positiva i att vi inte förlorat sedan Malmömatchen och att vi lyft oss på alla plan sedan dess.

Avkast

Ystads IF–Guif

När: Klockan 19.00.

Var: Ystad Arena.

Vad: Ystads IF–Guif i handbollsligan.

Läget i laget

Såväl Alexander Borgstedt som Jakob Nygren är med i truppen igen efter sina skadeuppehåll.

Tränarsnack

Jerry Hallbäck, Ystads IF: ”Vi hoppas på en bra prestation så ska det nog kunna bli två poäng. Det är mycket som varit bra i våra senaste matcher även om vi råkat ut för två sura poängtapp. Guif har blandat och gett så här långt och är förmodligen inte nöjda med sin säsongsinledning, även om deras skador är en del av förklaringen. Vi är inställda på att de är väldigt revanschsugna, speciellt som de förlorade mot Karlskrona hemma senast.”

YA tror

Ystads IF har definitivt höjt sig efter de undermåliga försvarsprestationerna mot Malmö och Önnered och borde haft tre raka segrar på kontot, om det inte vore för det onödiga och olyckliga slutsekundsdramat mot RIK. Guif har gjort den omvända resan och förlorat sina fyra senaste matcher. Av tradition brukar YIF dock ha det ganska jobbigt mot Guif så att stirra sig blind på tabellen är inte att rekommendera. Med rätt fokus och inställning ska det bli hemmaseger. Vi tippar 28–24.

Matcherna

I kväll: AIK–Redbergslid, Malmö–Kristianstad, Ystads IF–Guif.

Torsdag: Skövde–Sävehof.

Fredag: Alingsås–Lugi.

Lördag: HIF Karlskrona–IFK Ystad, Guif–Redbergslid.

Söndag: Önnered–Hammarby.

Tabellen

Visa mer...