YIF vände och vann mot Ricoh

YIF låg i underläge större delen av matchen mot Ricoh. Men efter en starkt avslutning med flera viktiga mål av Lukas Sandell kunde gästerna vända. När Hampus Andersson satte 28-25 med 30 sekunder kvar var segern klar. Till slut blev det 28–26 till Ystads IF.
Handboll • Publicerad 11 februari 2018
Måns Landgren gjorde flera viktiga räddningar när YIF besegrade Ricoh med 28–26.

Efter en trevande inledning tog Ystad ledningen när Forsell-Schvefert slank igenom. Måns Landgren inledde i målet för YIF mot Ricoh och fick hålla nollan i tre minuter. Fem minuter in fick Ricoh chansen att kvittera till 2-2 på straff, men då räddade 19-årige målvaktstalangen Måns med en fin benparad.

Drygt sex minuter in ledde YIF med 2-1, men då gick YIF:s spel i stå. Ricoh vände till 6–2 och Ystad tvingades ta en time-out. Hampus Andersson satte därefter 3–6 på straff, men gästerna hade fortsatt svårt i anfallsspelet. Det hade även hemmalaget, mycket tack vare att YIF gick ner till ett 6–0–försvar.

20 minuter in i matchen Satte Emil Hansson 6–8 vilket fick hemmatränaren Ingemar Linnéll att ta time–out. Lagen fortsatte sen byta mål med varandra, men ett slarvigt anfallsspel från YIF gjorde att Ricoh kunde ryckt om det inte vore för flera viktiga räddningar från Måns Landgren. Trots att YIF inte alls fick anfallsspelet att fungera i första var gästerna bara ett mål back efter trettio minuter. Ricoh gick till halvtidsvila i en 11–10–ledning.

YIF inledde andra piggare och vände till 14–13, vilket var första gången de ledde sen 2–1. Drygt sex minuter in i andra fick Ricohs Patrik Lindbladh rött kort efter sin tredje utvisning.

Målen duggade tätare i andra och lagen skiftade om att ha ledningen. När YIF satte 19–18 efter 42 minuter tog hemmalaget sin andra time–out. YIF fortsatte ha ledningen och efter 47 minuter valde hemmalaget att byta målvakt. Inhoppande Pontus Espling inledde med en dubbelparad.

Gästerna hade chansen flera gånger att gå upp till en tvåmålsledning, men det ville sig inte riktigt. Med sju minuter kvar i ställningen 24–24 tog Jerry Hallbäck Ystads IF:s andra time–out.

Lukas Sandell gjorde flera viktiga mål, och när Sandell satte två raka mål upp till 27–25 var det första gången i matchen som YIF ledde med två bollar. Med bara två och en halv minut kvar tog LInnéll hemmalagets sista time–out. I anfallet efter räddade Måns Landgren och det började se klart ut. När sedan Hampus Andersson kunde lägga in 28–25 i tom bur var segern i hamn.