YIF vek ner sig mot Kristianstad – men var nära att resa sig

Kristianstad såg ut att ta en ny komfortabel seger och utöka sin förlustfria svit till 72 matcher. Med en niomålsledning efter första såg allt klappat och klart ut. Men då svarade YIF för en av säsongens bästa halvlekar. Det skulle dock bara räcka till nerv i matchen. Till slut vann Kristianstad med 26–23.
Handboll • Publicerad 7 november 2018

Jerry Hallbäck pratade inför matchen att de inte hade råd att bjuda på någonting mot Kristianstad. Därför var YIF–tränaren nog mindre nöjd med att hans lag bjöd på tekniskt fel redan i första anfallet. Och det skulle visa sig att det inte skulle bli det enda.

Storspel av Leo Larsson och frejdigt kontringsspel från Anton Halén gjorde att Kristianstad gick upp till 4–1 och Hallbäck kastade in time out–kortet redan efter sex minuter. Det skulle dock inte hjälpa. Bara nio minuter senare fladdrade det gröna time out–kortet fram igen. Då hade Kristianstad dragit ifrån till 8–2.

YIF gick mållösa i tio minuter innan Jakob Nygren kunde göra lagets tredje mål efter 19 minuter. Då hade Kristianstad redan gjort elva. Visserligen hade YIF en bra period där Jonathan Svensson blev en nyttig injektion med två raka mål. Men gästerna var totalt utspelade i första halvlek. Anders Persson var bäste YIF men fick ändå släppa in 16 bollar. På andra sidan stod hans baneman Leo Larsson som bara släppte in sju och hade 59 i räddningsprocent efter första 30.

YIF var med betydligt bättre i inledningen av andra halvlek och gjorde två raka mål. Framför allt Ludvig Hallbäck lyfte sig från en medioker första och utmanade hela tiden Kristianstadsförsvaret med sina snabba fötter.

Kristianstad var tydligt störda i andra och var lika givmilda med de tekniska felen som YIF var i första. Efter 13 minuter fick Ola Lindgren nog och tog time out. Då hade gästerna ätit upp fyra mål och låg bara under med fem. Och det skulle komma mera för Ystads IF.

Sju raka YIF mål gjorde att ställningen var 21–19, och då återstod tio minuter. Matchen var i liv igen!

Men det var vad YIF fick nöja sig med. Lite nerv. Hemmalaget samlade sig mot slutet och drog ifrån till en fyramålsledning som de sen höll hårt i.

Till slut blev det förlust för YIF med 26–23.