YIF:s segersvit fick ett snöpligt avslut

YIF har varit en vinstmaskin under första halvan av säsongen och såg ut att inkassera sjunde raka segern hemma mot S–hof. Då började det kärva i maskineriet, och till slut fick damerna se sin långa svit bruten efter att gästerna kvitterat med 40 sekunder kvar till 25–25.
Handboll • Publicerad 25 november 2018
YIF:s långa segersvit tog slut mot S–hof. Hemmalaget fick nöja sig med en poäng efter en svag avslutning på matchen.Foto: Mårten Svemark

– Det känns surt. Vi har rent för många tekniska fel i andra halvlek. Det är det som blir lite avgörande. Vi är alldeles för tveksamma framåt när de lyfter med tvåorna. Vi måste gå på de lägena, sa YIF:s tränare Daniel Svensson.

Det var två av seriens bästa lag som drabbades vid under söndagseftermiddagen. YIF hade sen omgång två tagit sex raka segrar. Mot S-hof skulle det dock bli tuffare.

Hemmalaget hamnade tidigt i underläge med 3–1. Efter det spelade YIF upp sig och tog över matchen. Vid ställningen 6–6 kunde Ystads IF göra ett litet ryck genom två raka mål från Michelle Fyhr Seifert.

Hilde Andersson var annars hemmalagets främste spelar i första och var en starkt bidragande faktor till att YIF ledde med två bollar i paus.

– Hilde var duktig framåt i första och Högbo (Josefin) var bra i målet, sa Svensson.

I andra var det framföra allt Jonna Jelbring som avlastade Hilde i målprotokollet. YIF ledde som mest med fyra bollar, men då klev gästernas Louise Rundcrantz in i handlingen. Rundcrantz gjorde fem raka mål och såg till att S–hof vände till 23–22 med fem minuter kvar.

– Deras vänstersida var ju svinbra. Vi prioriterade lite att att täppa till i mitten och då gjorde hon fem raka på kanten. Vi hade kanske behövt packa över där, sa YIF–tränaren.

Michelle Fyhr Seifert var nära på att bli matchhjälte för YIF.

Det svängde rejält på slutet och när Michelle Fyhr Seifert satte 25–24 med minuten kvar hade YIF vittring på en sjunde raka seger. Lousie Rundcrantz var dock inte nöjd. S–hofspelaren satte 25–25 från sju meter vilket också blev matchens sista.

Efteråt var det blandade känslor hos hemmatränaren som menar på att det var seriens bästa lag de mötte.

– Att man känner sig besviken efter oavgjort mot vad som förmodligen är seriens bästa lag är väl ett sundhetstecken. Det är det bästa laget vi mött än så länge. Jag är nöjd med en poäng, men mindre nöjd med insatsen, sa Daniel Svensson.

Känns det bittert att segersviten är bruten nu?

– Nej fan. Vi har ny match redan till helgen. Då får vi börja på en ny i så fall.