Ystadsgrupp har gjort hyllingslåt till John Guidetti

Ystad Artikeln publicerades
John Guidetti – många svenskars gunstling den här sommaren.
Foto:Dalibor Gluck
John Guidetti – många svenskars gunstling den här sommaren.

För nio år sedan skapade Fredrik Andersson hyllningslåten till Zlatan Ibrahomovic, "Who's Da Man". Nu är han en av hjärnorna bakom en möjlig sommarplåga, "Johnny G", hyllningslåten till John Guidetti.

Musikproducenten Fredrik Andersson, som driver CardiacRecords, är en stor idrottsvän. Kombinationen musik-idrott ligger honom varmt om hjärtat. Vi hörde det 2006, när han skapade "Zlatansången", som framfördes av den charmige Ystadskillen Frans Jeppsson-Wall. Ett par år senare var det Fredrik och hans band Elias ft Frans som låg bakom den officiella svenska EM-låten, "Fotbollsfest".

De senaste veckorna har Fredrik Andersson, i likhet med miljoner svenskar, dragits med i hypen kring U21-landslaget. Efter EM-guldet tog det inte lång tid förrän "Badpojken" hade knåpat ihop Johnny G (The Guidetti Song).

Fredrik Andersson ingår själv i Badpojken, men är i övrigt hemlighetsfull om detta musikaliska projekt.

– Badpojken är ett kollektiv av skapande människor i alla åldrar. Kreativa hjärnor. Vi har en del på gång, säger Fredrik, lagom kryptiskt.

"Johnny G" släpps på Spotify i dag och har redan fått över 2 500 visningar på Youtube. Någon video är inte gjord, men John Guidetti är kontaktad i ärendet.

– Vi väntar på ett svar från honom. Förhoppningen är att han själv kan vara med i musikvideon, säger Fredrik Andersson.

Sångerska på Johnny G är Ystadstjejen Frida Green. Hon är själv ett stort fotbollsfan och i låten friar hon till, just det – John Guidetti!

Lyssna!

Här kan ni lyssna på hyllningslåten:

Visa mer...