Annons

Ystadsspelare sköt liv i EM-turneringen – hoppet lever!

Sverige är vidare till mellanrundan i handbolls-EM – mycket tack vare bidragen från Ystad. Jim Gottfridsson gjorde en stark insats som spelmotor och Lukas Nilsson och Niclas Ekberg svarade gemensamt för åtta av de svenska målen, när Serbien besegrades med 30-25.
Handboll • Publicerad 14 januari 2018
Lukas Nilsson.
Lukas Nilsson.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Lukas Nilsson och Sverige hade en tung premiär mot Island. 21-åringen gjorde visserligen tre mål, men det var först i slutskedet, när Island redan hade avgjort, som Lukas fick ordning på sitt skytte. Vilket Ystads IF:s elitlag på läktaren kunde konstatera. Kim Andersson och kompani befinner sig på träningsläger i Split och hejade fram Sverige i blågula landslagskläder.

Mot Serbien visade Lukas tidigt i matchen att han skakat av sig EM-nerverna och gav prov på ett klart bättre skytte än i premiären. Kielstjärnan såg till att Simon Jeppsson fick tillbringa större delen av söndagskvällen på avbytarbänken.

Jim Gottfridsson.
Jim Gottfridsson.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons

Niclas Ekberg blandade och gav på högerkanten och fick under stora delar av matchen stå tillbaka för Mattias Zachrisson. Fyra viktiga mål blev det ändå för den svenska kaptenen. Jim Gottfridsson hade inte fullt lika stor utdelning i sina avslut som i premiären, men fick i stort sett spela non stop och bidrog på många sätt till den svenska segern. Som vanligt tog han ett stort ansvar.

IFK Ystad-bekantingen Philip Henningsson fick göra EM-debut och svarade för sin första fullträff i mästerskapet. Philip dundrade in viktiga 25-22 i ett skede när Serbien var på väg att gå i kapp.

Bäst av alla var ändå målvakten Mikael Appelgren, som gjorde rakt igenom strålande insats. Mycket duktig var även Albin Lagergren, som gjorde fem mål på sex skott.

Sveriges sista gruppspelsmatch spelas på tisdag mot hemmanationen Kroatien.

Niclas Ekberg och Mikael Appelgren.
Niclas Ekberg och Mikael Appelgren.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons