Ystadstjejer vann skol-SM

Sport Artikeln publicerades

Sydöstra Skåne fick med sig två guldmedaljer hem när skol-SM i friidrott avgjordes på Stockholms Stadion i helgen. Ellinor Holgersson, representerande Friidrottsgymnasiet i Malmö, vann spjutkastningen i F18 och Camilla Olsson, Västervångskolan, segrade i längdhoppet i F15. Dessutom tog Simrishamnstjejen Caroline Ivarsson, Friaborgskolan, brons i stavhoppet i F16.

Ellinor Holgersson passade dessutom på att sätta ett prydligt personligt rekord med 47,51, en notering som för övrigt också raderade ut det gällande skånska rekordet i F18-klassen.

Karlstadstjejen Izabel Savic, som vann Finnkampen på ungdomssidan nyligen, var före Ellinor under i stort sett hela finalserien. Det var först i sista omgången som Ellinor klämde till med sitt rekordkast. Det kan hon delvis tacka speakern för. Denne gav Ellinor extra tändmedel genom att inför hennes sista kast påpeka att Izabel Savic minsann ledde med hela fyra meter.

Camilla Olsson tog en övertygande triumf i sin längdhoppsklass. 5,40 var hela 22 centimeter före tvåan Elin Andersson. Camilla blev dessutom femma i tresteg med 10,58, ynka tre centimeter från fjärdeplatsen men en bra bit från bronsmedaljen. Camilla var heller inte riktigt nöjd med resultatet i tresteg men gladdes förstås desto mer åt längdguldet.

Caroline Ivarsson skötte sig också mycket bra i sin stavhoppstävling och tog sig över 2,77, ett resultat som alltså renderade en bronsmedalj. Upp till de övriga medaljöserna var det emellertid en bit. Guldtjejen hoppade 3,17 och silverflickan tog 2,87.

Niklas Karlsson, Skivarpskillen på Friidrottsgymnasiet i Malmö, blev åttonde man i P18 spjut med 48,57. Ida Persson, Österportskolan, var bara hårsmånen från att ta sig till final i F16 kula och 100 meter häck. I kulstötningen blev hon sjunde tjej med 11,55 och på häcken nia med 15,94, en tid som bara var sex hundradelar från en finalplats.