Efter 3,5 månad fick Zlatan Ibrahimovic spela en fotbollsmatch från start – och blev matchvinnare för andra gången för sin nya klubb LA Galaxy. Nu verkar han alltmer sugen på VM.
Fotboll • Publicerad 15 april 2018
Zlatan Ibrahimovic firar sitt mål mot Chicago.
Zlatan Ibrahimovic firar sitt mål mot Chicago.Foto: KAMIL KRZACZYNSKI

I bortamatchen mot Chicago nickade Ibrahimovic in matchens enda mål, efter ett inlägg från Ashley Cole, på tilläggstid i första halvlek.

– Första matchen från start, jag har väntat länge. Men jag känner att jag borde gjort minst två mål till. Jag missade en hel del, säger "Ibra" till medieuppbådet efter matchen, rapporterar Aftonbladet.

– Men vi vann och jag ser inte många lag ta tre poäng här, tillägger han.

När Aftonbladet sedan frågar om chanserna till att stjärnan är med i fotbolls-VM i Ryssland blir svaret:

– Vi får se. De ökar.

Segern för upp LA på en andraplats i Western Conference med tio inspelade poäng på sex matcher.

Ibrahimovic gjorde succé i MLS-debuten med två mål i derbyt mot FC LA, bland annat det avgörande 4–3-målet. Då byttes han in i den 71:a minuten. Han var inhoppare även i den andra matchen, mot Kansas, men blev mållös då Galaxy förlorade med 0–2 mot Kansas City.

Den senaste matchen där Ibrahimovic var en startspelare var i julas då han byttes ut i halvtid i Manchester Uniteds match mot Burnley.