Äggakagan sålde som smör i solsken

Brösarp
Hanna Cederberg serverade smakportioner under fredagen.Tillbehör är rårörda lingon och fläsk från Österlens Kött & Vilt.
Foto: Jenni Dahlgren
Hanna Cederberg serverade smakportioner under fredagen.Tillbehör är rårörda lingon och fläsk från Österlens Kött & Vilt.

Kunderna flockades när Anders och Hanna Cederberg bjöd på äggakaga i Brösarps Icabutik under fredagen. Och de frysta portionsförpackningarna med den prisbelönta äggakagan hade rykande åtgång.

Under fredagen provsålde krögarna Anders och Hanns Cederberg, bakom Brösarps Gästgifveri, portionsförpackad äggakaga på plats i Ica-butiken i Brösarp, som också går under namnet Götes Allköp. Med tanke på hur snabbt de 95 portionsförpackningarna försvann från frysdisken kan man nog kalla det för en smärre succé. Många av dem som provsmakade hade dock smakat paradrätten från byns gästis tidigare.

Mikael Lideberg har ätit äggakaga tidigare.
Foto: Jenni Dahlgren
Mikael Lideberg har ätit äggakaga tidigare.

– Ja, många gånger! Men den är jättegod, så jag tycker att det är en mycket bra idé att sälja i butik, sa Mikael Lideberg från Brösarp innan han högg in på sin smakportion.

Någon som däremot inte prövat just Brösarps äggakaga tidigare var Lena Granell.

– Det var väldigt gott, sa hon uppskattande.

Lena Granell, bredvid krögare Anders Cederberg, smakade Brösarps äggakaga för första gången.
Foto: Jenni Dahlgren
Lena Granell, bredvid krögare Anders Cederberg, smakade Brösarps äggakaga för första gången.

Anders Cederberg är nöjd med intresset och säger att man nu ska satsa på försäljning i fler butiker.

– Det är inte klart med alla detaljer än, men vi ville prova lite först, säger Anders Cederberg.

Men det nystartade bolaget Brösarps Äggakaga AB är igångsatt, så fortsättning lär följa.