Antisemitiskt klotter och klotter som förstört ny lekplats : ”Obehagligt!”

Tomelilla Artikeln publicerades
Klotter på en vägg i centrum.
Foto: Privat
Klotter på en vägg i centrum.

På senare tid har det klottrats på flera ställen runt om i Tomelilla. En obehaglig text riktad mot politiker har klottrats på en vägg mitt emot fritidsgården Soffta, och båten på den nya lekplatsen i stadsparken fick saneras i förra veckan, en dyr kostnad för kommunen.

Skadegörelse i form av klotter är dyrt för skattebetalare och fastighetsägare. Nyligen vandaliserades båten i den nya lekplatsen i stadsparken så pass mycket att det inte räckte med den vanliga saneringen. Färgen satt så hårt att man också måste slipa träplankorna på vissa ställen.

Nya båten i stadsparken måste slipas för att få bort färgen.
Foto: Tomelilla kommun
Nya båten i stadsparken måste slipas för att få bort färgen.

– Vi har nu haft ute klottersanerare. De fick dock inte bort allt utan även en slipning från vår sida kommer krävas innan båten är helt fri från klotter. Jag kan inte i nuläget säga vad just denna klotterinsatsen kommer att kosta men det är mycket pengar som läggs årligen på denna typ av skadegörelse, meddelar Johanna Nilsson, driftchef på samhällsbyggnadsenheten.

På väggen mitt emot Soffta handlar det om antisemitiskt klotter med hat riktat mot politiker. Texten ”Svenska politiker är zionistägda och måste följa sina härskare” är minst sagt obehaglig tycker Inger Åbonde (S) och kommunpolis Malin Sjöblom säger att den målades dit för 2-3 veckor sedan.

– Men vad jag vet är det enda stället där den här typen av budskap har klottrats i Tomelilla, säger Malin Sjöblom.