Två bilbränder på en halvtimme i Tomelilla

Tomelilla Artikeln publicerades
Bilar brann både vid järnvägsstationen och på Ladugatan under måndagskvällen. Det är oklart om bränderna har något samband.
Bilar brann både vid järnvägsstationen och på Ladugatan under måndagskvällen. Det är oklart om bränderna har något samband.

Det har brunnit i flera bilar i Tomelilla. Under måndagskvällen larmades räddningstjänsten ut på två bilbränder, inom loppet av 30 minuter.

Det första larmet kom strax före 22.30. Då brann en personbil vid järnvägsstationen i Tomelilla. Räddningstjänsten har varit på plats och släckt fordonet.

Bilen står på den stora parkeringen vid stationen. Enligt räddningstjänstens uppgifter stod inga andra bilar i närheten och det förelåg ingen spridningsrisk.

Det andra larmet om en bilbrand kom strax innan 22.50. Det är en personbil som har brunnit på Ladugatan i Tomelilla. Det fanns risk att branden skulle sprida sig till ett annat fordon, men det kunde stoppas.

Strax efter klockan 23 berättade SOS alarm att båda bränderna var släckta och att räddningstjänsten hade återgått till stationen.

Även polisen har kontaktas för att utreda bränderna vidare. Polisen meddelar under natten att de kommer skriva två anmälningar om skadegörelse genom brand.

Om bränderna hänger ihop på något vis är ännu oklart.