Museum fylls med blommor – efter Alfredsons död

Tomelilla ,
Hans Alfredson sörjs av hela Tomelilla.
Foto:
Skulpturen av "Spuling" vid museets vägg pryddes av en blomsterbukett.
Foto:
På Hans Alfredsons rumpavgjutning vid stigen bakom museet låg flera rosenbuketter under tisdagsmorgonen.
Foto:
"Tack för allt!" har några personer skrivit på kortet där de uttrycker sin sorg och saknad.
Foto:

Många vill besöka Hasse & Tagemuseet efter Hans Alfredsons bortgång. På fredag blir det extraöppet på museet – där folk har börjat lämna blommor till minne av den folkkäre "Hasse".

Artikeln publicerades 12 september 2017.

De senaste dagarna har många hört av sig och velat besöka Hasse & Tagemuseet. Museet stängde för säsongen för en liten tid sedan, och har nu inte några ordinarie öppettider, utan har bara öppet efter bokning.

Men nu på fredag 15 september håller man öppet mellan klockan 11 och 15, berättar Göran Göransson från museets vänförening som med ideellt arbete håller museet öppet.

– Vi hade så klart velat ha öppet de här dagarna också – folk har hört av sig längväga ifrån. Men vi är inte så många och vi har varit uppbundna av andra åtaganden som vi helt enkelt inte kan komma ifrån, så det har inte gått att lösa förrän på fredag.

Utöver öppettiderna på fredag har flera grupper redan bokat in sig för visningar andra tider den dagen, berättar Göran Göransson.

Enligt Figge Bergquist, också han aktiv i föreningen, ska man försöka hålla utökat öppet även efter det - men hur och när var inte klart än under tisdagen.

Utanför museet hade Tomelillabor och andra redan under måndagen börjat uttrycka sina känslor efter beskedet om Hans Alfredsons död med blomsterhälsningar.

På Spulingskulpturen hängde under tisdagen en bukett, försedd med ett kort med överskriften "tack för allt", och på rumpavgjutningarna några tiotal meter bort mot stationen låg flera buketter med röda rosor.