Botten mot toppen direkt

Tomelilla Artikeln publicerades

Röddinge har aldrig vunnit slaget om Fyledalen. För att ens ta sig till årets final måste de vinna över förra årets segrare Ramsåsa.

- Det blev tuffa odds direkt. Men vi har en taktik och det är att snacka ner dem, säger Staffan Ekelund från Röddinge byalag.

Det började redan i går kväll när byarna samlades i Röddinge för att övervaka den årliga lottningen. Men inte som traditionen i gamla brandstationen utan hos det relativt nyinflyttade paret Sjöstrand, Mariella och Henric. Henric är från början från Vollsjö, medan Mariella gjort språnget över från Benestad till Röddinge.

- Mm, det har blivit en del gliringar, säger hon och skrattar.

Staffan Ekelund gick igenom reglerna och vädret. Det senare såg ut att bli bra och reglerna var de sama från förra året. Två semifinaler som spelas 2x15 minuter. Sjumannalag, men med en extra spelare om man har damer med i laget.

- Det har varit svårt att få med sig dem än så länge, säger Staffan Ekelund.

Och så bestämdes det att Benestad ska hålla i arrangemanget nästa år, då det är tio år sedan slaget om Fyledalen hade premiär just där.

Kanske skönt för Röddinge eftersom regeln annars är att förlorande lag ska arrangera slaget nästkommande år. Röddinge har gjort det tre av de senaste fyra åren.

- Men vi har egentligen det bästa laget, bara det att vi alltid fallit på målsnöret. Vi toppar inte vårt lag utan alla som vill vara med får vara med, säger han.

Och i år ska de ha låghöjdsträning inför slaget. Kanske det ger bättre resultat än förra årets höghöjdsträning.

- Fast festen vinner vi ju alltid. Att vara de som stannar kvar längst, säger Staffan Ekelund och skrattar.