Brunch lockar nya gäster till Ingelsta kalkon

Lunnarp Artikeln publicerades
Jennifer Stålhammar förbereder söndagens brunch, som blir ettårsjubileet för konceptet på Ingelsta.
Foto:Mark Hanlon
Jennifer Stålhammar förbereder söndagens brunch, som blir ettårsjubileet för konceptet på Ingelsta.

Ingelsta kalkon är välkänt bland lunchgäster men brunchen kan vara ännu populärare, menar restaurangchef Kim Nordin. På söndag firar konceptet ett år och förberedelserna har pågått hela veckan.

En bänk i den bakre delen av köket är belamrad med smårätter, som förbereds inför brunchen på söndag. Fruktfat, chokladdoppade jordgubbar, pannkakor, smoothies och kallskuret.

– Självklart är det kalkon som är grunden, säger Kim Nordin, restaurang- och butikschef på Ingelsta.

– Allt som man kan gör vi själva och det kan inte bli mer närproducerat, fortsätter hon och nickar mot dörren några meter bort.

På andra sidan förädlas köttprodukterna av styckare och rökare.

Kim Nordin får beskrivas som en brunchälskare. Hon har besökt och ätit sig igenom merparten av Skånes bruncher och när hon började jobba på Ingelsta var målet att locka dit en ny generation gäster.

– Mossigt är fel ord att använda men vi ville göra Ingelsta kalkon mer modernt, locka yngre gäster och egentligen alla som är matintresserade, säger Kim Nordin.

Och hon tycker att man har lyckats. På ett år har det hänt mycket tack vare de månatliga bruncherna, säger hon.

– Tidigare har Ingelsta varit mest känt för sina olika fat och vi har haft mycket lunchgäster. Men det kommer ännu fler till brunchen.

Många brunchgäster är stammisar, som vid varje besök passar på att boka in nästa.

Och om det ska finnas något för alla smaker så gäller det att påbörja förberedelserna i tid. Redan en vecka innan varje brunch sätter personalen igång att baka.

– Just nu förbereder vi det vi kan. Men allt går inte att fixa i förväg utan det sista görs någon timme innan öppning, säger Kim Nordin.