Bullen och bönan nu även på fyra hjul

Tomelilla Artikeln publicerades
Hoger Kamal och Andreas Eriksson framför Bullen och bönans nya frukostvagn.
Foto: Mark Hanlon
Hoger Kamal och Andreas Eriksson framför Bullen och bönans nya frukostvagn.

Med en sprillans ny frukostvagn kan pendlare, turister och andra flanerare nu även ta en fika på stationen. Bullen och bönan som firar 15-årsjubileum till våren har utökat sin verksamhet och Andreas Eriksson säger att tanken också är att frukostvagnen ska kunna åka ut till olika event.

Det har snart gått 15 år sedan Bullen och bönan slog upp portarna till sitt lunchkafé på Norregatan i Tomelilla. Under åren har verksamheten utökats, med bland annat en innergård, men planerna har inte sinat och Andreas Eriksson, alias Bullen, säger att han under några år velat starta en frukostvagn i byn.

Det är många engelskspråkiga som stannat till hittills, så det verkar lite som att de är mer vana med den här typen av fikaställen.

– Till slut fick vi grönt ljus för att ställa frukostvagnen på stationen, och det är lite roligt för det ska tydligen ha legat en pressbyrå på exakt den här platsen en gång i tiden, säger han när YA hälsar på.

Förutom några tillfällen i december har frukostvagnen varit öppen vid stationen sedan årsskiftet, och Andreas ser det fortfarande som en testperiod.

– Januari är ju inte världens bästa månad, folk har dåligt med pengar och det är kallt. Men vi vill också så sakta ta reda på vad kunderna efterfrågar och till sommaren när det är fler turister har vi planer på lite stolar och bord vid vagnen också, säger han.

Foto: Mark Hanlon

Utbudet i frukostvagnen är i nuläget mestadels smörgåsar, sallader, juice, frukt och ett relativt stort kaffeutbud. Thai latten är populär och enligt Andreas så är juice, yoghurt och frukt något många vill ha.

– Som sagt vill vi nu först pröva och se vad det finns för efterfrågan. Men vi har redan fått bra feedback och kunder har sagt att det är kul och trevligt att vi finns här också.

Bullen och bönan har för tillfället omkring sex personer som jobbar i verksamheten, och frukostvagnen öppnar klockan 6 och stänger vid tre.

– Vi har inte öppet på helgerna, men kommer att ha öppet längre när det blir varmare och turistsäsongen startar.

Han vill att vagnen ska vara en mötesplats, med en Italiensk känsla, där man kan stanna och få en pratstund med andra gäster.

– Man kanske är ute på sin runda med hunden och stannar för att ta en kaffe. Det är relativt många engelskspråkiga som stannat till här hittills, så det verkar lite som att de är mer vana med den här typen av fikaställen.

Och eftersom vagnen är mobil så säger Andreas Eriksson att man hoppas på bokningar.

– Om det är olika evenemang, som skördefester eller liknande, kommer vi gärna ut med vagnen. Det är bara att ringa oss!