Drogpåverkad körde in i bil framför - döms till dagsböter

Lunnarp Artikeln publicerades
Foto: HENRIK MONTGOMERY

En ung man som i augusti i fjor körde in i en framförvarande bil i en korsning, döms nu till dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Krocken inträffade i Lunnarp.

Det var i mitten av augusti i fjor som en lastbil skulle svänga av vägen i Lunnarp. Medan lastbilen väntade på möjlighet att svänga blev flera bilar väntande bakom den.

Ytterligare en bil närmade sig kön - en bil som kördes av en nu 19-årig man från Tomelillatrakten. Han uppmärksammade inte att de andra fordonen hade stannat upp – och körde in i den sista av de väntande bilarna.

Tingsrätten i Ystad anser det nu fastslaget att 19-åringen med tanke på bilarnas skick efter krocken måste ha hållit hög fart – och de två som färdades i den påkörda bilen fick också fysiska skador.

Polis på platsen noterade att den unge mannen bland annat hade glansiga ögon, och blodprover visade på cannabis, och det är därmed klarlagt att han gjort sig skyldigt till drograttfylla.

Till skillnad från åklagaren som ansåg att mannen borde dömas för grovt rattfylleri anser tingsrätten att brottet bör bedömas som rattfylleri av normalgraden.

Mannen, som tidigare dömts för bland annat skadegörelse och misshandel till samhällstjänst, döms den här gången till 40 dagsböter.