Fängelse för fyllefärd genom byar

Brösarp Artikeln publicerades
Foto:Kallestad, Gorm

En kvinna som suttit frihetsberövad sedan den 10 april för grovt rattfylleri, får två månaders fängelse. Hon ska också betala nästan 5 000 kronor i skadestånd för ett staket hon körde sönder.

Den 9 april satte sig kvinnan, som är född 1963, bakom ratten och startade sin onyktra färd från Eljaröd till Brösarp.

Alkoholkoncentrationen i utandningsluften var då 0.90 milligram per liter och det hela kunde enligt ett vittne ha slutat riktigt illa. Förutom att hon vinglade över vägen, vilket fick flera mötande fordon att köra åt sidan för att undvika kollision, körde hon upp på en refug och hon körde även flera gånger uppe på trottoarerna på Albovägen i Brösarp.

Bilfärden innebar också att hon körde ner i diket och in i ett staket i höjd med Eljaröd.

Kvinnan har erkänt gärningen grovt rattfylleri och går med på skadeståndskravet, men hon medger inte att framförandet av fordonet inneburit påtaglig fara för allmänheten. Men enligt tingsrätten har den höga alkoholkoncentrationen tillsammans med framförandet av bilen betytt en påtaglig och allvarlig fara.

Hon ska också sitta kvar i häktet tills dess att domen får laga kraft. Detta på grund av att det finns en flyktfara. Kvinnan är dock inte tidigare dömd för något brott.