Fartsyndare stoppades i Brösarpskontroll

Brösarp Artikeln publicerades
Boende i Brösarp har kritiserat trafiksituationen på Albovägen genom byn i många år. Bilden är från en YA-artikel om ett farligt övergångsställe år 2006.
Foto: Ulf Mårtensson
Boende i Brösarp har kritiserat trafiksituationen på Albovägen genom byn i många år. Bilden är från en YA-artikel om ett farligt övergångsställe år 2006.

När polisen höll en trafikkontroll i Brösarp under torsdagen stoppades flera fartsyndare. Kontrollen gjordes efter klagomål från närboende.

På torsdagsmorgonen höll polisen en hastighets- och trafikkontroll på Albovägen i Brösarp – där boende både nu och många gånger tidigare genom åren klagat på att bilar och tung trafik håller höga hastigheter.

Redan i en YA-artikel från 1998 har en granne till vägen synpunkter på den tunga trafiken. Och för några år sedan skrev YA om grannar som ville ha en fartkamera längs vägen, som är en del av väg 9 och går genom hela Brösarp.

Resultatet av morgonens kontroll blev två rapporter om fortkörning, och en om en bilist som inte använde bilbälte, berättar kommunpolis Anna Hagenkötter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.