Fler möten om bredband på landsbygden

Tomelilla Artikeln publicerades

Många är intresserade av fiberoptiskt bredband till landsbygden. Men ännu fler behövs för att projektet ska bli verklighet. Nu hålls ytterligare möten i samarbete med byalag i kommunen.

Intresseanmälningar har fortsatt att svämma in till kommunen när det gäller projektet för bredband på landsbygden. Fram till i går hade totalt omkring 190 anmälningar kommit in till kommunen, berättar va-chefen Bengt-Olov Lindquist som är projektledare.

Han är glad över det stora intresset för fiberoptiskt bredband i de aktuella områdena, och på kommunen har man haft fullt upp med att både ta hand om inkomna anmälningar och skriva tackbrev till dem som anmält sig.

Samtidigt behövs det fler ännu fler som anmäler sig – för att man ska uppnå den koncentration av intresserade på något eller några ställen som rent praktiskt krävs för att projektet ska kunna bli verklighet.

- Som det är hittills är intresset väldigt jämnt fördelat över hela kommunen, säger Bengt-Olov Lindquist.

För att få ut ännu mer information och förhoppningsvis få in fler anmälningar åker man nu från projektets sida runt och håller informationsmöten i samarbete med olika byalag och liknande runtom i kommunen.

De första mötena hölls i förra veckan, i Sillaröd – också omfattande Illstorp – och i Övraby/Nedraby, berättar Bengt-Olov Lindquist.

- Intresset var stort på båda platserna.

Totalt har man inklusive de redan avklarade mötena bestämt tid för informationsträffar tillsammans med 13 olika byalag eller liknande sammanslutningar.

För några dagar sedan var det möte i Bertilstorp, och efter några veckors uppehåll sätter mötena sedan igång igen i november, då det är dags för Östra Ingelstads församlingshem den 6 november 18.30, Frörum 7 november (i Fågeltofta församlingshem klockan 19), Norra Björstorp 12 november (Lokalföreningens konferensrum klockan 19), och därefter Sälshög 13 november (ej klart med lokal än).

I Kverrestad blir det möte den 14 november i bygdegården klockan 19, den 18 november är det dags för möte i Tranesgården i Skåne Tranås klockan 19. Den 19 november klockan 19 är dags för Ladan i Ramsåsa, Spjutstorp den 21 klockan 19 (lokal ej klar), Medborgarhuset i Smedstorp 25 november klockan 19, och till sist i Benestad den 25 november vid 18.30n på Magnihill.