Första diskot i nya Folkets park

Tomelilla Artikeln publicerades

Disko i Folkets park, visst låter det roligt. – Vi hoppas det, säger Anette Magnusson som tillsammans med Jessica Borg arrangerat sportlovsdiskot för Tomelillas låg- och mellanstadieelever och bjudit in Maffe – världens bästa diskjockey.

Ballongerna utanför entrén till Teaterhallen visade vägen.

Dagen till ära var det lilla samlingsrummet delvis omgjort till kiosk med godis, chips och läskförsäljningen. Den biten skötte Jessica medan Anette sålde biljetter för 40 kronor styck.

- Det är ju inte så många barn som vi hoppades på, säger Anette, men det gör egentligen inte så mycket . Jag tror det blir fler i den senare gruppen. Det viktiga nu är att det kommer ut att vi har aktiviteter här.

Och som alltid när barn går på disko tar de på sig det allra tjusigaste de har i garderoben. Ronja Borglund hade till och med en guldväska smyckad med diamanter.

- Jag har mina pengar i den, avslöjar hon innan hon rusar iväg som en stormvind.

Killarna i hörnet sitter och inväntar danstävlingen och vill inte trötta ut sig innan dess.

När det sen blev dags gick de ändå inte upp på dansgolvet utan till kiosken istället.

Maffe som vet hur ungar ska tas valde förstås musik som lockade fram dansen i dem. Elias, Sommartider, Oa hela natten, med mera.

- Det är rätt bra musik, säger William Björklund och får medhåll av sina kompisar.

- Det är mitt jobb att plocka fram låtar som jag tror passar. Och klassiker går alltid hem, säger Maffe som också roade publiken med att blåsa såpbubblor.

- Kom igen nu, uppmanar han inför danstävlingen. Vågar ni åka med?

Och den uppmaning satte lite fart på ungarna.

- Orkar ni två låtar till ?

Det blev lite pust och stön men när musik väl kom igång fortsatte ungarna att hoppa och skutta.

Anette var enväldig domare och utsåg så småningom, efter det att YA gått, kvällens två vinnare som i pris fick ett kioskbesök.