Från Drakamöllan till golfrestaurangens kök

Tomelilla Artikeln publicerades
Kökschef Gustav Jönsson lämnar Drakamöllan för att ta över Tomelilla golfrestaurang.
Foto: Albin Brönmark
Kökschef Gustav Jönsson lämnar Drakamöllan för att ta över Tomelilla golfrestaurang.

Det är Drakamöllans kökschef Gustaf Jönsson som tillsammans med Henrik Larsson tar över köket på Tomelilla golfrestaurang i mars nästa år. De är kvar på Drakamöllan tills dess att övertaget närmar sig, och planerna är stora för golfrestaurangen.

Gustav Jönsson, som varit Drakamöllans kökschef i nio års tid är ena halvan av duon som tar över Tomelilla golfrestaurang nästa år. Henrik Larsson, kock på Drakamöllan sedan två år tillbaka, är hans radarpartner och Gustav Jönsson kom till Drakamöllan för nio år sedan i samband med att Brummers krog i Skåne Tranås stängde.

– Det ska bli jättekul! Vi håller fortfarande på och planerar, men men vi brinner båda för lokala råvaror och för att göra bra husmanskost. Vi tänker också ha kvällsserveringar och lite olika happenings, säger Gustav Jönsson till YA.

Henrik Larsson har tidigare drivit restaurang i Sälen och det var där de två kockarna först lärde känna varandra.

– Vi vill självklart att alla golfare ska känna sig välkomna, men även andra som vill äta bra, både på lunch- eller kvällstid. Vi kommer även ha catering och det känns som att det finns många möjligheter, säger Henrik Larsson.

Än är det inte klart vem som tar vid i Drakamöllans kök, men Ingalill Thorsell skriver i ett pressmeddelande att det fortfarande återstår några månader med Gustav och Henrik bakom grytorna.

– I krogvärlden är nio år en lång tid. Det är ett under att vi har lyckats få behålla Gustav så länge. Vi är glada och tacksamma över många och spännande år och önskar Gustav och Henrik ett varmt lycka till och ser fram emot ett gott samarbete som kollegor.