Frias för misshandel men döms för stöld

Tomelilla Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Det var helt enkelt inte trovärdigt, anser tingsrätten, att misshandeln hade gått till på det sätt som målsäganden uppgett. Därmed friar man en Simrishamnsbo för en misshandel på tågstationen för ett år sedan.

Det var under en tågresa som två ynglingar började bråka med varandra. Anledningen tycks bland annat ha varit bråk om den åtalades flickvän, och en tågvärd som var med har vittnat om händelsen på tåget. När killarna klev av på stationen i Tomelilla blev det bråk och ett visst våld utövades, men den åtalade har förnekat misshandel men uppgett att det blev handgemäng efter att den andre attackerat honom med ett batongliknande föremål.

Tingsrätten som hört alla inblandade konstaterar att det påstådda våldet inte vinner något påtagligt stöd av åklagarens bevisning, även tågvärdens berättelse ger mer stöd åt den åtalade, och man ogillar därför åtalet.

Men när det handlar om den andra åtalspunkten, som handlar om stöld i en butik i Malmö, har den åtalade Simrishamnsbon erkänt och han döms till 6 000 kronor i dagsböter. Han ska också betala 5 000 kronor för till staten för en del av rättegångskostnaderna.