Gruvmotstånd med ljus under Österlen lyser

Christinehof Artikeln publicerades
Foto: Erik Abel/TT

Under andra kvällen av Österlen lyser-helgen, lördagen den 3 november, hålls en ljusmanifestation mot mineraljakten vid Christinehofs slott - med facklor och tal av flera av huvudpersonerna i motståndsnätverket Vetonu.

Mitt under Österlen lyser-arrangemanget runtom på Österlen nästa helg så blir det också en ljusmanifestation mot mineraljakten i sydöstra Skåne.

Det är nätverket Vetonu, som arrangerar manifestationen - som ska hållas utanför Christinehofs slott med start klockan 17 nästa lördag 3 november. Då pågår samtidigt Österlen lyser för fullt, och många, både Österlenbor och besökare, lär vara i trakterna.

– Vi tyckte det var ett väldigt bra tillfälle att nå ut. Man kan komma till Christinehof och starta sin kväll där, det är inte tänkt att vara så länge. Vi kommer att sälja dekaler och knappar, säger Anita Ullman från Vetonu – som kommer att tillhandahålla facklor för manifestationen.

Under manifestationen blir det också tal, av gruvmotståndsveteranen Carl Piper och moder Christa, abbedissa på Mariavalls kloster.