Varuhuschefen tar över som vd på Bo Ohlsson

Tomelilla Artikeln publicerades
Michael Persson har 28 års erfarenhet av Bo Ohlsson. Nu tar han över vd-posten på varuhuset.
Foto: Henrik Ekblom Ystén
Michael Persson har 28 års erfarenhet av Bo Ohlsson. Nu tar han över vd-posten på varuhuset.

För 28 år sedan började han som butiksanställd på leksaksavdelningen. Sedan i förra veckan kan Michael Persson titulera sig vd på Bo Ohlsson.

När Kim Selck i våras sade upp sig som vd, efter att ha varit på Bo Ohlsson i närmare 15 år, tog varuhuschefen Michael Persson tillfälligt över rodret i väntan på att en permanent vd skulle utses av styrelsen.

Nu har styrelsen fattat ett beslut och valet föll på just Michael Persson.

– Det är jätteroligt, säger Michael Persson. I sak är det inte så mycket som förändras eftersom jag har varit tillförordnad vd nästan ända sedan årsskiftet. Men det är klart att det är annorlunda, för nu kan man ju blicka framåt på ett annat sätt. Jag tycker att detta ska bli riktigt kul.

Med tanke på Bo Ohlssons framtidsplaner, med önskemål om en rejäl utbyggnad av varuhuset på Scanområdet, är det en spännande tid att ta över taktpinnen på företaget.

– Mycket fokus kommer förstås att ligga på den där utbyggnaden framöver, säger Michael Persson. Det är ett sätt att satsa för framtiden och trygga den verksamhet vi har, både för vår och för hela Tomelillas skull.

Ägaren av Bo Ohlsson, affärsmannen Erik Andersson, menar att valet av Michael Persson föll sig tämligen naturligt:

– Vi hade en process där vi pratade med ett par kandidater, men när vi i styrelsen väl började diskutera insåg vi att den bäst lämpade för uppdraget redan satt på posten. Det kändes bra. Dels är det alltid trevligt att kunna internrekrytera, dels känns valet av Michael tryggt eftersom han har sådan gedigen erfarenhet av Bo Ohlsson.

Sedan Michael Persson började på Bo Ohlsson har varuhuset växt med över 4000 kvadratmeter. Nu är tanken att växa ännu mer.
Foto: Henrik Ekblom Ystén
Sedan Michael Persson började på Bo Ohlsson har varuhuset växt med över 4000 kvadratmeter. Nu är tanken att växa ännu mer.

Michael Perssons resa på Bo Ohlsson är en uppvisning i företagslojalitet. För 28 år sedan började han som butiksanställd på leksaksavdelningen. Genom åren har han avancerat i hierarkin och varit såväl lageransvarig som teamledare.

De senaste åren har han haft rollen som varuhuschef.

– Mycket har förändrats genom åren, men mycket är också sig likt, säger Michael Persson. Vi har ett fortsatt starkt varumärke, och det bygger i sin tur på bra produkter och priser. Och vi lever fortfarande mycket på vår personal som är otroligt kompetent. Allt det där gör det lättare att ta över vd-rollen, eftersom vi vet vad det är som fungerar. Så det är bara att tuta och köra, egentligen.

En av Michael Perssons första arbetsuppgifter blir att hitta en efterträdare till sig själv, då tjänsten som varuhuschef är vakant.

– Det får vi börja kika på nu och tankarna är redan igång, säger Michael Persson. De närmaste veckorna ska det kunna bli klart vem som tar den rollen.