Hon fixar allt från festblåsor till blixtlås

Tomelilla Artikeln publicerades

Maria Dahlin, kläd- makare, designer och textillärare, ska öppna en syateljé i bankhuset i Tomelilla. Där ska hon hjälpa folk med lagningar och ändringar men även sy en och annan festblåsa.

Den 17:e måste hon vara klar med alla spackling, målning och inredning av lokalen för då är det invigning.

– Det ska bli så roligt, säger hon. Jag kommer inte att designa kläder som jag gjort tidigare, men jag kan ju göra en kopia av älsklingsplagget, ändra eller renovera ge den gamla kappan ny fason. Och så förstås byta blixtlås, lägga upp, lägga ner lägga ut slå tryckknappar med mera.

Babyvagga

Maria kommer att ha öppet onsdag, torsdag och fredag mellan klockan 10 och 14.

– Jag kanske ska avslöja att jag också kommer att lansera en ny produkt, en hängande babyvagga. Den sydde jag först till mitt barnbarn för att underlätta för min dotter som då också hade en 17 månaders liten vildbas att ta hand om. Idén till babyvaggan fick jag när jag var i Indien och i en affär såg en baby hänga i en schalliknande vagga fäst i taket.

Kojmongen

Den har Maria utvecklat och döpt till Kokongen. Vaggan är lämplig för barn mellan 0–3 månader och är till stor hjälp eftersom man kan ta den med sig var man än går och hänga upp där det passar. Till exempel i ett träd där den får vagga för vinden.

På sin fritid broderar Maria tavlor, tredimensionella, och de kommer hon att visa under invigningsdagen och en tid framöver.