Jolly Bob sörjer sin filmkompis

Tomelilla Artikeln publicerades

Manfred Månsson, i folkmun känd som Jolly Bob och grishandlare Månsson, sitter på Norrevång i Skåne Tranås och sörjer Monica Zetterlund.

" Vi har haft så otroligt mycket kul ihop, säger han. Jag kan inte fatta att hon är borta. Vet man säkert att det är hon, undrar han efter en stund. Har de sagt det på radion.

Jolly Bob har varit med i samtliga Svenska Ords filmer som spelats in i Tomelilla och det är genom filmandet han lärt känna Monica Zetterlund.

– Hon var ofta hemma hos oss och käkade äggakaka med fläsk och grisknorr, säger han. Monica var så vanlig det var det jag tyckte så mycket om. Och hon var inte bara en duktig sångerska hon var en fin skådespelerska också. Visst gnabbade vi ibland, men det var kärvänligt. Och du kan tro att hon suttit på mitt knä många gånger. Usch ja, jag har tänkt på henne hela dagen. Jag kan liksom inte fatta.

Han minns tillbaka när de spelade in Äppelkriget och de hade en riktig brakfest på Stora Hotellet i Tomelilla när filmen var klar.

– Jag och Monica uppträdde på den festen. Vi dansade och jag trampade henne på tårna. Ja det var roliga tider. Och nu är hon död.

Lollo Bark