Körde närmare 50 kilometer för fort – får böter

Tomelilla Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: HENRIK MONTGOMERY
Arkivbild.

En man i 30-årsåldern får betala 4 000 kronor i böter efter att han kört för fort. Mannen har erkänt att han körde 128 kilometer i timmen på en 80-sträcka.

Mannen har erkänt att han körde närmare 50 kilometer för fort på väg 19 mellan Skåne-Tranås och Tomelilla den aktuella sommardagen förra året. Förutom erkännandet har mannen, efter att ha delgivits stämning och informerats om rätten till huvudförhandling, valt att inte yttra sig. Och Ystads tingsrätt anser att saken är bevisad och har avgjort det hela utan huvudförhandling.

Man skriver i domen att 30-åringen ska dömas för gärningen vilken ska rubriceras på det sätt som åklagaren angett, det vill säga hastighetsöverträdelse.

Påföljden för hastighetsöverträdelsen blir maxbeloppet vilket är 4000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.