Långväga snöentusiaster

Tomelilla Artikeln publicerades

Fyksnö, molnigt och nollan runt strecket. Men det hindrade knappast familjerna Nordström/Simon och Widelöv från att ägna några timmar i pulkabacken.

– Vi älskar Österlen och tycker att backarna runt Brösarp är helt perfekta, säger Per Widelöw som är på strålande humör.

De bägge familjerna är ganska ensamma om entusiasmen – det är närmast folktomt i Brösarps norra backar – å andra sidan är det ”bar å åk” som en viss skidlegend brukade säga.

Leo Nordström och Noel Widelöw är inte heller sena att kasta sig ut på pulkorna.

– Den röda pulkan är klart snabbast, men det är förstås roligt med ratt, säger Orsolya Simon och ger Milo Nordström en kanelbulle.

Paus från jobbet

Sambon Jonas Nordström har tagit en paus från företaget Willa Nordic som just är inne i en stor exploateringsfas i Åhus.

– Ja, det är jättemycket som händer nu när vi håller på att exploatera 100 hektar mark, säger han med ett brett leende.

De båda familjerna är goda vänner sedan länge och en av anledningarna, att ta sig från Åhus till Brös- arp, är möjligheten att stanna till på Brösarps gästis.

– De ska tydligen servera viltskavgryta med potatispuré i dag och det hade suttit riktigt fint n dag som denna, inflikar Per Widelöv.

Passa på

Att komma ut i backen fungerar som rena ljusterapin tycker han.

– Vi är livsnjutare, och vill passa på när vi äntligen fått lite snö, men ett par timmar i det här vädret räcker mer än väl, säger Per Widelöv och skrattar.

Orsolya Simon instämmer glatt.

– Det blir ju en stunds bilresa hit ner och våra barn somnade i bilen. I vanliga fall brukar de vara lite svårstartade men nu tittade de bara ut genom fönstret med stora leenden och hoppade ut, säger Orsolya Simon.

Det är riktig kramsnö i backen och man behöver nästan inte krama snön för att den ska formas till bollar. Några minusgrader till hade inte suttit fel, konstaterar Per Widelöv.

– Gärna lite vindstilla och sol på det.

Hur det ser ut på den fronten återstår att se men det är ingen tvekan om att det går alldeles utmärkt att åka pulka och att vintern till slut kommit till Skåne.